Poliklinika turėtų įsikurti naujame pastate

  • Teksto dydis:

Naujas pastatas Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui turėtų iškilti sklypuose Birutės g. 5 ir 5A  – tokiam variantui šiandien, spalio 17 d., pritarė Savivaldybės tarybos kolegija. Sprendimas priimtas atsižvelgus į poliklinikos plėtros galimybes analizavusių specialistų rekomendacijas.

Atlikta analizė rodo, jog pastačius pastatą minėtame sklype, gydymo įstaigos mieste išsidėstytų tolygiau, atstumas iki poliklinikos prisirašiusiems pacientams keistųsi tik nežymiai, įstaiga būtų pasiekiama tiek automobiliais, tiek viešuoju transportu, sklype yra galimybė įrengti antžeminę bei požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Žinia, prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro yra prijungta miesto stomatologijos poliklinika ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro pirmas šeimos medicinos padalinys. Įstaigų reorganizavimas baigtas rugsėjo mėnesį, pacientai, kaip ir anksčiau, aptarnaujami ir pastate Taikos pr. 46, ir Pievų tako g. 38. Pastatas Taikos pr. įstaigai per mažas, tuo metu pastate Pievų tako gatvėje yra poliklinikos reikmėms nenaudojamų patalpų, tačiau abiejų statinių būklė neatitinka šių dienų poreikių, todėl kyla būtinybė statyti naują, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančią polikliniką arba renovuoti ir pritaikyti esamas patalpas.

Iš viso kolegijos nariams buvo pristatyti keturi galimi variantai: be naujo pastato statybos sklype Birutės gatvėje, buvo išanalizuota galimybė renovuoti bei Jūrininkų poliklinikos reikmėms pritaikyti buvusį stomatologijos poliklinikos pastatą Pievų tako gatvėje ir čia perkelti visas paslaugas, taip pat pristatytos galimybės naują poliklinikos pastatą statyti Ryšininkų gatvėje arba Taikos prospekte, netoli dabartinio Jūrininkų poliklinikos pastato. Tačiau anot galimybes analizavusių specialistų, visi variantai būtų brangesni, ilgiau truktų ir jų įgyvendinimas. Jei statybos sklype Birutės gatvėje, specialistų skaičiavimais, truktų apie 35 mėnesius ir kainuotų apie 2,8 mln. eurų, kitais atvejais projekto įgyvendinimo trukmė svyruotų nuo 48 iki 68 mėnesių, o kaina -  nuo 2,8 iki 4,2 milijonų eurų. Panaši įgyvendinimo kaina būtų tik statant polikliniką Ryšininkų gatvėje, tačiau dėl įvairių faktorių, projekto įgyvendinimas būtų sudėtingesnis ir statybos čia truktų apie 56 mėnesius.

Jūrininkių sveikatos priežiūros centro plėtros galimybes vertino viešųjų pirkimų būdu parinktas paslaugos teikėjas – „Nemuno deltos projektai“. Ši bendrovė, atsižvelgusi į kolegijos nuomonę, rengs ir projektinius siūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezibi.....

Nezibi..... portretas
Problema aiški tik savivalda nelabai ką gali čia daug padėti dėl atlyginimų

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Jei kas ir neatitinka "šiuolaikinių reikalavimų", tai ne pastatai, o medikų atlyginimai, pacientų aptarnavimas ir kiti visiems žinomi dalykai. Keisčiausia, kad jiems nuolat trūksta pinigų, bet naujoms statyboms jų visada atsiranda. Tuo pat metu dideli pastatai stovi tušti, nyksta netvarkomi ir nenaudojami.

Zigmui

Zigmui portretas
Patalpos nepritaikytos ir dėl jų negali poliklinika vykdyti kai kurių veiklų, nes neatitinka higienos normų. Kiti pastato savininkai neleidžia net lifto įrengti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių