Politikai vėl gaivina prekybą žuvimis Danės upėje

Politikai vėl suko galvas, kaip uostamiestyje įdiegti niekaip neprigyjančią tradiciją – prekybą žuvimis iš laivelių Danės upėje.

„Jau nebesuskaičiuoju, kiek metų apie tai kalbame, politikai nuolat esame tarkuojame. Vieną kartą reikia imti ir išspręsti šį reikalą“, - ryžtą demonstravo Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos narys Vidmantas Plečkaitis.

Bendrovės „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas“ atstovas Mindaugas Rimeikis teigė, jog pagrindinė problema, kodėl žvejai neprekiauja žuvimis Danės upėje – rinkliavos už švartavimąsi prie Danės krantinių. Be to, politikai anksčiau nustatė esą netinkamą vietą tarp Pilies ir Biržos tiltų, ir ne visi žvejų laivai praplaukia į tą vietą.

„Geriausia išeitis būtų, jei prekyba žuvimis iš laivelių vyktų prie krantinių nuo senojo Senosios perkėlos pastato iki Pilies tilto. Tai maždaug penkiolikos metrų ruožas. Be to, iš žvejų nereikėtų rinkti rinkliavos už švartavimąsi“, - patarimus Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijai antradienį dėstė M.Rimeikis.

Jam antrino ir žvejų atstovai, kurie teigė, kad dėl dabar privalomų mokesčių pigiau yra neprekiauti žuvimis nei jas pardavinėti.

M.Rimeikio teigimu, Klaipėdoje šviežios žuvies poreikis yra didžiulis. Pernai per Žvejo dieną buvo surengta akcija – iš vieno laivo Danės upėje prekiauta šviežiomis menkėmis. Per kelias valandas esą buvo parduota puspenktos tonos žuvų.

Komisijos nariai sutarė kreiptis į savivaldybės administraciją, kad valdininkai pasirūpintų, jog žvejų laivams būtų leidžiama nemokamai švartuotis prie Danės krantinės nuo senojo Senosios perkėlos pastato iki Pilies tilto. Tokia tvarka turėtų galioti, kol Danės krantinių operatorius „Klaipėdos laivų remontas“ įvykdys savo įsipareigojimą vienoje krantinių įrengti žuvų aukcioną.


Šiame straipsnyje: prekyba žuvimisDanėžvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Idomu ka cia sugalvojo. Kaip sugebes pinigus nuplauti :))) Turbut pasiulys krantine praplatinti.. :))

politikams

politikams portretas
este tikri bolševikai, nes pridirbate kliučių, kad reikėtų jas nugalėti, bet neturėdami protelio savo pridirbtų kliučių iveikti nebegalite, todėl bandykite kartu su senmerge eiti i atsarga... neatsisukdami

pilietis

pilietis portretas
Visam pasauly tokia prekyba jokia problema ir tik pas mus kazkoks stebuklas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių