Politikė ir vėl prabilo eilėmis

Klaipėdos miesto tarybos narės Ninos Puteikienės lūpomis vėl skambėjo eilės. Politikė dar kartą kreipėsi į Miesto ūkio departamento direktorių dėl Liepų gatvėje nepažymėtos pėsčiųjų perėjos.

Pirmas bandymas – rudenį

Vakar vykęs Klaipėdos miesto tarybos posėdis prasidėjo lyriškai. Prieš pradedant svarstyti darbotvarkės klausimus, N.Puteikienė  padeklamavo eilėraštį.

Taip į uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorių Liudviką Dūdą tarybos narė prabyla ne pirmą kartą.

Rudenį politikė eilėraščiu bandė atkreipti jo dėmesį į pėsčiųjų perėją, esančią ties K.Donelaičio aikšte, Liepų gatvėje.

Pastaroji pažymėta tik ženklais, ant grindinio „zebro“ nėra. Todėl neretai vairuotojai neatkreipia dėmesio ir nepraleidžia lūkuriuojančių ar net į gatvę žengusių pėsčiųjų.

Dažnai nusitrins

Pastebima, kad ant akmeninio grindinio nubraižytos pėsčiųjų perėją žyminčios linijos ilgai nesilaikys, mat nuo tokio paviršiaus dažai greitai nusitrina.

N.Puteikienė patikino, jog po pastarojo eiliuoto kreipimosi į L.Dūdą šis jai buvo pažadėjęs pavasarį perėją pažymėti. Anot jos, departamento direktorius žodžio neištesėjo, nors mieste tvarkomos perėjos bei atliekami kiti panašūs darbai.

„Tai kompleksinė problema. Ten nėra vadinamojo horizontaliojo ženklinimo – nupiešto „zebro“ ant paties kelio, tačiau pastatytas perėjos ženklas K.Donelaičio paminklo pusėje, už liepaitės. Dabar liepaitė skleidžia lapus, ir jis visai nematomas“, – pastebėjo politikė.

Tikisi būti išgirsta

Pašnekovės pastebėjo, kad tinkamai nepažymėta perėja – itin pavojinga. Kasdien šią gatvę kerta į Klaipėdos universiteto Menų akademiją žingsniuojantys studentai. Be to, ši perėja esą įrengta visai neseniai, o vairuotojai prie jos dar nespėjo priprasti.

„Vairuotojai važiuoja nesustodami. Prieš žengdamas į gatvę turi praleisti mašinas. Vairuotojai gali nesuprasti, ką pėstysis veikia gatvėje“, – pastebėjo N.Puteikienė.

Eilėmis prabilti politikė nusprendė, nes esą oficialiai kreipiantis į savivaldybės administraciją tikslo jai pasiekti nepavyko. N.Puteikienė vylėsi, jog antras bandymas duos naudos.

„Renkuosi politinio šaržo, ironijos formą tam, kad būtų atkreiptas dėmesys į problemą, kurios išsprendimas šiuo atveju reikalauja nedaug pastangų. Tikiuosi, kad nieko neįžeidžiau, ir mes visi smagiai pasijuokėme“, – pastebėjo pašnekovė.

Vėl pasižadėjo

Naujame savo kūrinyje N.Puteikienė lieja sielvartą, jog praėjusiais metais patikėjo L.Dūda, kuris neištesėjo pažado nubraižyti „zebrą“ Liepų gatvėje. Nuolankiai prašoma departamento direktoriaus tai padaryti dabar.

Tarybos posėdyje išgirdęs dar vieną eiliuotą kreipimasi, L.Dūda patikino, kad perėja bus nubraižyta artimiausiu metu.

„Nusilups, bet kadangi jau antrą eilėraštį parašė, reikės išdažyti, kai tik leis orai“, – patikino L.Dūda.

N.Puteikienės kreipimasis į L.Dūdą

Kvaila buvau, aš Dūda patikėjau

Kvaila ir nepatyrusi buvau,

Kai pernai vienu vyru patikėjau:

Jis sakė man: “Aš viską padarau,

Aš jau tikrai nelaidau žodžių vėjui”.

Tikėjau aš Dūda, šventai tikėjau,

Ir jo žadėtojo pavasario meldžiau:

Tu saulės spinduliais apšvieski perėją –

Ją pamatyti miesto valdžiai bus lengviau.

Nors valdininkas panašus į tikrą vyrą buvo,

Bet bėgo mėnesiai – septyni jau –

Gal perėjai skirti dažai uždžiuvo,

Kad jokio “zebro” aš toj vietoj nematau.

Ir ženklas, pasislėpęs už liepaitės,

Nes jam baugu matyti, kaip vaikai

Per pilką grindinį žingsniuoja bailiai –

Ei, ei, vairuotojau, ar perėją matai?

Prašau nuolankiai valdininko Dūdos:

Surasti laiko ir dažų baltų

Žymėti perėjai, taip pat ištraukti ženklą

Iš liepos besiskleidžiančios šakų…

Kvaila buvau, aš Dūda patikėjau…



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
ne tik pilnatis, bet ir varveklis kaltas...

tam cha cha

tam cha cha portretas
.. ir kitiems panašaus mentaliteto. Galima pasijuokti iš padorių tarybos narių, idealistų, gal Donkichotų... Bet jie- nuoširdūs, sąžiningi, išsilavinę ir tikrai neatėję į miesto Tarybą tam,kad susitvarkytų savo, savo partijos-grupės, draugų , giminių reikalų, kad nepultų darbintis savivaldybėje, ar savivaldybės įmonėse... Jie nepristatė kotedžų ant Danės upės kranto, nepasirūpino teniso bizniu, nepuolė miesto parke kurti "kar-kar" verslų, nepuolė naudotis atliekų biznio privalumais, nepuolė ten darbinti artimųjų. Pasišaipykite, na pasijuokite, kad kukliai muziejininkei Nikai, kuri savo inteligencija pranoksta visus liberalus, rūpi...Klaipėdos vaikų saugumas, perėja! Juokinga, tiesa? Bet kažkada ir kitai politikei- Alinai- rūpėjo ir vaikai, ir vaikų maitinimas darželiuose, dar kitos miestiečių problemos. Bet tai buvo tikrai anksčiau, kol ji netapo viena savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojų...

Cha cha

Cha cha portretas
Vieno kosmonauto nebera,bet saknys dar likusios :) ale tikrai pilnatis :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių