Politikės A. Bilotaitės gyvenimo mįslės

Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė įsivėlė į ne itin malonią istoriją dėl nedeklaruotų asmeninių santykių. Etikos sargai baksnoja pirštu į politikės deklaracijas ir pabrėžia, kad moters artima bičiulystė su vienu verslininku gali kelti įtarimų rinkėjams.

Rado neatitikimų

Turimo turto ir net meilės santykių revizija kandidatų į Seimą ir jau esamų politikų deklaracijose užsiėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir tikina, kad iš 1,5 tūkstančio kandidatų klaidingus duomenis pateikė 600 politikų.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius išaiškino, dėl kokios priežasties atsirado "prasižengėlių" sąrašas VTEK tinklalapyje.

"Politikai pildė deklaracijas kaip kandidatai. Tačiau jei Vyriausiajai rinkimų komisijai deklaracija ir pateikta, nereiškia, kad VTEK ją turi. Bėda ta, kad iki šiol nėra įsteigtas privačių interesų registras, apie kurį kalbama nuo 2008 m. Aiškinama, kad trūksta lėšų", – tikino R.Valentukevičius.

Paaiškėjo, kad kruopščiai politikų slepiami asmeniniai santykiai taip pat privalo atsispindėti dokumentuose.

"Įstatymas reikalauja, kad būtų deklaruoti ne tik šeimos nariai, sutuoktinis, bet ir partneris ar sugyventinis. O partneris nuolatinis ar laikinas, kas ten patikrins", – prievoles vardijo komisijos pirmininkas.

Sklypą gavo dovanų

A.Bilotaitės deklaracija taip pat įtraukta į neatitikimų turinčių kandidatų sąrašą dėl to, kad toje deklaracijoje neatsispindėjo pernai įvykęs 26 tūkst. eurų sandoris.

Paaiškėjo, kad politikė Gargždų statybos įmonei "Hidrostatyba" pardavė žemės sklypą šalia Agluonėnų. Sandoris įvyko 2015 m. balandžio 28 d.

"Aš jį deklaravau, kaip ir reikalauja įstatymas – ne vėliau kaip per 30 dienų", – tikino politikė.

Koks sklypo dydis, A.Bilotaitė neatsakė, paaiškino tik tiek, kad jis buvo žemės ūkio paskirties.

"Sklypas yra šalia tos vietos, kur vyksta darbai, naftą išgauna. Nėra ten tos naftos, žvyro eksploatacijai jis tinkamas", – tikino A.Bilotaitė.

Politikė aiškino, kad sklypas jai buvo dovanotas.

"Tai senelio dovana. Gavau palikimą. Senelio jau nebėra, jis yra miręs. Tai buvo nenaudojamas sklypas, kurį nusprendžiau parduoti. Daugiau sklypų nėra. Viską esu deklaravusi", – aiškino Seimo narė.

Kur deda pinigus?

Klausimų kyla ir dėl 600 tūkst. litų (173,7 tūkst. eurų) paskolos, kurią politikė deklaracijose nurodo kaip nekintamą sumą. A.Bilotaitei tokios sumos prireikė sklypui įsigyti ir namo statyboms.

"Aš paskolą ėmiau keturiasdešimčiai metų. Kas mėnesį moku po 300 eurų", – aiškino politikė.

Paklausus, kodėl, praėjus beveik dešimtmečiui, vis dar nebaigia gyvenamojo namo statybų Dauparuose, politikė pasiskundė sunkia moters dalia.

"Aš esu viena ir man, turinčiai tokį sudėtingą darbą, labai sunku dar ir statybomis užsiimti", – tikino moteris.

A.Bilotaitė teigė, kad ji nenori statybų reikalų užkrauti tėčiui ar kitiems giminaičiams.

Kyla klausimas, kaip savo biudžetą tvarko A.Bilotaitė? Prieš dešimtmetį iš banko paimta įspūdinga suma, o įkurtuvėmis Dauparuose esą vis dar nekvepia.

"Kiekvienas turime atsakyti už tuos sprendimus, kuriuos padarome. Vieni juos padaro teisingesnius, kiti mažiau teisingus. Tuo metu buvo ekonominis pakilimas, ir kainos buvo aukštesnės. Visi tai žino, bet nesijaučiu nieko blogo padariusi", – aiškino A.Bilotaitė.

Statyboms lėšų nešvaisto

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą privalu deklaruoti visus sandorius, kurių vertė viršija 3 tūkst. eurų.

Tačiau jokių sandorių, susijusių su statybų eiga, politikės deklaracijoje nėra.

Pati A.Bilotaitė aiškina, kad jei ką nors samdo, tai ne už tokius didelius pinigus.

Užfiksavo su verslininku

A.Bilotaitė spaudoje jau buvo suporuota su žinomu verslininku Gintu Petrumi.

Šis žaviai pražilęs pusamžis vyras yra buvęs vienos didžiausių Lietuvoje mineralinio vandens gamintojų – įmonės "Neptūno vandenys" bendrasavininkis ir vadovas.

Pernai prieš Kalėdas buvo paskelbta, kad įmonę įsigijo JAV kapitalo gaiviųjų gėrimų gamybos įmonė "Coca-Cola HBC Lietuva".

2011 m. Registrų centro duomenimis, 73,68 proc. "Neptūno vandenų" akcijų paketą valdė įmonės valdybos pirmininkas G.Petrus, likusius 26,32 proc. – tuometė jo sutuoktinė Milda Petrus.

M.Petraus pavardė viešai buvo minima dėl Aukščiausiąjį Teismą pasiekusios bylos, kurioje moteris kovėsi dėl teisės nelietuvinti įgytos vyro pavardės.

Ši byla iki šiol viešai cituojama Valstybinės lietuvių kalbos komisijos tinklalapyje.

"Lietuvos pilietė Milda Čijunskaitė, Jungtinėse Valstijose sudariusi santuoką su Lietuvos piliečiu G.Petrumi, pareikalavo, kad Vilniaus savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius į lietuvišką santuokos liudijimą įrašytų jos pasirinktą pavardės formą – Petrus", – rašoma tinklalapyje.

Šiuo metu M.Petrus gyvena Ispanijoje. Į dienraščio elektroninio pašto užklausą moteris neatsakė.

Į lenktynes – Afrikoje

Dienraštis "Klaipėda" pasiteiravo pačios A.Bilotaitės, ar ji nesibaimina nelabai palankaus požiūrio dėl draugystės su anksčiau vedusiu vyru.

Nors A.Bilotaitė nepuolė atvirauti asmeniniais klausimais, tačiau iš tam tikrų politikės atsakymų galima daryti prielaidą, kad šį kartą santykiai yra rimti.

Pačios A.Bilotaitės tinklalapyje prie grafos "Pomėgiai" puikuojasi atskira skiltis, pavadinta "Dakaras". Joje moteris patalpino savo bičiulio G.Petraus ir savo pačios nuotraukas.

Pora dalyvavo Afrikoje vykusiose bekelės lenktynėse "Africa Eco Race".

A.Bilotaitė varžybose dalyvavo kaip šturmanė. Beje, su vyriška kompanija politikei teko dalytis ta pačia palapine.

Be kita ko, 2003-iaisiais G.Petrus šią šturmano vietą pasiūlė tuometei draugei Mildai, kuri vėliau tapo jo žmona. M.Čijunskaitė – pirmoji Lietuvos mergina, sėkmingai įveikusi visą dykumų maratoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

David white

David white portretas
Ar jums reikia skubiai paskolą finansuoti savo verslą, arba bet kokiam tikslui? Mes esame sertifikuoti paskolą skolintojui licencija Mes siūlome tarptautines paskolas komercinių įmonių, įmonėms ir privatiems asmenims už prieinamą palūkanų norma 2%. Tai gali būti paskolos trumpas arba ilgalaikis, ir net jei jūs turite blogą kredito istoriją, kad bus apdoroti jūsų paskola, kai tik gausime jūsų užklausą. Mes esame nepriklausoma finansų institucija, Susisiekite su mumis šiandien paštu; oceanlenders05@gmail.com

to- ESMĖ

to- ESMĖ portretas
Nežinai, iš kur atsirado str. autorė Aleksėjūnaitė? Prieš 18 m.baigė politologijos studijas Klaipėdos universitete. Tuo metu Bilotaitė ne darbui visuomenės labui rengėsi,o grožio karalienės titulo siekimui. Nepavyko?Tegul dabar iki soties pasimaudo nedeklaruotuose šešėliuose.

Pikti žmonės

Pikti žmonės portretas
Kolegos, na ir pikti jūs. Ar čia tik konservatorių bruožas? Kažkaip Masiuliaus taip aršiai saviškiai negynė.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

  • Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai
    Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai

    Šiandien išaušo klaipėdiečių ilgai laukta diena – duris lankytojams po rekonstrukcijos atvers Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Penkerius metus be savo namų dirbę teatralai kvies ne tik mėgautis pastatymais, bet ir įve...

    24
  • Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai
    Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai

    Klaipėdoje pabaigti Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai, pranešė miesto savivaldybė. ...

    4
  • Žada vėjus ir darganą
    Žada vėjus ir darganą

    Sinoptikai nieko gero artimiausioms dienoms nežada – bus šalta, vėjuota, o kai kuriomis dienomis galime sulaukti ir šlapdribos. Malonesnių orų galima tikėtis tik ateinančios savaitės pabaigoje. ...

    3
  • „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą
    „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą

    Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. ...

    7
  • Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos
    Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos

    Už kelių kilometrų nuo uostamiesčio esanti sodų bendrija „Tolupis“ turėjo įveikti sudėtingą iššūkį dėl asfalto tiesimo. Sodininkus ne tik teko įkalbinėti prisidėti prie projekto. Atsirado ir sunkiai suvokiamų reakcij...

    5
  • Dėl Vingio perėjos – diskusijos
    Dėl Vingio perėjos – diskusijos

    Dėl Vingio pasažo požeminės perėjos vis dar nepriimti sprendimai. Tokią padėtį veikiausiai lėmė darbų atlikimo kaina, kuri gerokai didesnė, nei tikėtasi. Tad klausimą, palikti požeminę perėją ar įrengti antžeminę, ketinama pakartotinai kel...

    7
  • Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena
    Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena

    Lietuvos jūrų muziejus 45-ąjį sezoną pradeda įspūdingu projektu „Su jūra mes didesni“, kuris iki rudens jūrinės Lietuvos idėjas skleis labiausiai nuo Baltijos nutolusiame regione – Aukštaitijoje. ...

  • Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?
    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?

    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų uostamiesčio gyventojams – vis dar aktualios. Tačiau daugelyje kiemų jos pamažu naikinamos, kadangi prioritetas teikiamas mašinų vietų, vaikų žaidimų aikštelių, suoliukų, žaliųjų plot...

    24
  • Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai
    Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai

    Uostamiesčio gyventojams įgriso naktimis triukšmingais automobiliais važinėjantys ir ramybės neduodantys jaunuoliai. Pareigūnai tikina, kad triukšmą keliančios modifikuotos automobilių išmetimo sistemos ne visais atvejais neatitin...

    26
  • Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas
    Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas

    Artimųjų amžinojo poilsio vietas lankantys klaipėdiečiai jau gali naudotis vandens čiaupais. Prižiūrėtojai įjungė vandens tiekimą Lėbartų ir Joniškės kapinėse. ...

    5
Daugiau straipsnių