Politiko siūlymo nepatenkino

Uostamiesčio tarybos nariai nepritarė kolegos Viačeslavo Titovo siūlymui biudžetinių sporto mokymo įstaigų nuostatuose numatyti, jog čia ugdymo procesas vyksta lietuvių ir rusų kalbomis. Politikas neabejojo, kad tokia kolegų pozicija – nenaudinga klaipėdiečiams

Neseniai vykusio miesto tarybos posėdžio metu politikai svarstė Klaipėdos savivaldybės biudžetinių sporto mokymo įstaigų nuostatus.

Dėl jų komitetuose diskusijų nekilo, tačiau miesto tarybos posėdžio metu sulaukta tarybos nario V.Titovo pasisakymo.

Politikas siūlė, kad „Gintaro“, „Viesulo“ sporto centrų, Klaipėdos miesto lengvosios atletikos, Klaipėdos futbolo sporto ir Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklų nuostatuose būtų pažymėta, jog ugdymo kalbos – lietuvių ir rusų.

Pats tarybos narys pabrėžė, kad šiuo metu ugdymas sporto įstaigose de facto vyksta abiem kalbomis.

Finansų ir ekonomikos komitetas prašė pakomentuoti tokį politiko siūlymą.

„Švietimo įstatymas ugdymo įstaigose garantuoja mokymąsi valstybine kalba. Tik turint tėvų, globėjų ir mokinių pageidavimą, neformalaus ugdymo įstaigoje gali būti įteisintas mokymas ir tautinių mažumų kalbomis. Tokių prašymų mes nesulaukėme, tad šį kartą būtų netikslinga įrašyti tokią nuostatą“, – siūlymą pakomentavo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Politiko idėją kritikavo ir tarybos narys Arūnas Barbšys, kuris idėją įvertino kaip bandymą įteisinti rusų kalbą kaip antrąją Klaipėdoje.

Tarybos nariai V.Titovo siūlymui nepritarė ir balsuodami, tad nuostata, kad ugdymas minėtose biudžetinėse sporto mokymo įstaigose organizuojamas lietuvių ir rusų kalbomis, į dokumentą nebuvo įtraukta.

Toks kolegų verdiktas nuliūdino siūlymo autorių.

„Aš apgailestauju, kad jūs nepalaikėte mano pasiūlymo. Dėl tokio jūsų sprendimo mūsų miestas nebus stipresnis, o mūsų gyventojai – laimingi. Viso gero“, – pasisakymą baigė V.Titovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Tai ir VISO GERO, pa6vink3s kolorade.

V

V portretas
Ss pats nevykėlis

Ss

Ss portretas
O sako lietuviai ne nacionalistai. Tik pažiūrėk ką prirašė i komentarus. Kurva, kurva nevykėliai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių