Politikų sprendimai atsirūgsta ligoninei

Šią savaitę į darbą grįžta du kartus atleista Klaipėdos tuberkuliozinės ligoninės vadovė.

Rado kompromisą

Po ilgų derybų pagaliau buvo pasirašyta taikos sutartis tarp Klaipėdos apskrities viršininko administracijos ir buvusios ligoninės vyriausiosios gydytojos Violetos Baravykienės.

"Derybose būta įvairių variantų. Kai kurių reikalavimų ji atsisakė, mes irgi nusileidome", – apie pasiektą kompromisą sakė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teisės departamento direktorius Tadas Škimelis.

V.Baravykienė atsisakė bylinėjimosi išlaidų kompensavimo, taip pat ankstesnio reikalavimo sumokėti pusę atlyginimo siekiančius priedus. Susitarta, kad išmokos už priverstines pravaikštas bus išmokėtos ne iš karto, o dalimis.

Kas mėnesį iki šių metų pabaigos Tuberkuliozinė ligoninė savo vadovei turės mokėti apie keturis tūkstančius litų.

Be šios sumos, pralaimėjusi pirmąjį teismą, apskrities administracija medikei įsipareigojo sumokėti per 130 tūkst. litų. Šie pinigai pagal nustatytą grafiką turės būti išmokėti iki kitų metų. Tad sudėjus abiejų teismų sprendimus kas mėnesį mokama suma gali siekti apie 12 tūkst. litų.

V.Baravykienė į darbą turėtų grįžti šį ketvirtadienį.

Laukia sugrįžtančios

"Praėjusią savaitę teismas savo nutartimi patvirtino taikos sutartį, tad jei niekas jos neapskųs, nuo kovo 26 dienos sutartis įsigalios. Mes šito daryti neketiname, nebent ligoninė ar pati V.Baravykienė apskųstų", – paaiškino T.Škimelis.

Antroji byla dėl grąžinimo į darbą nutraukta apskrities administracijos iniciatyva. Pasikeitus Aukščiausiojo teismo praktikai tokiose bylose, tikimybė laimėti buvo labai maža.

Pasirašyti taikos sutarties ilgai nepavyko, nes medikė kelis kartus keitė savo poziciją.

"Klaipėda" rašė, kad ligoninės kolektyvas buvusios vadovės laukia su nerimu: baiminamasi galimų susidorojimų ir priteistų didelių išmokų.

Vakar Tuberkuliozinės ligoninės vyriausiosios gydytojos pavaduotoja Virginija Daukšienė patvirtino, kad kolektyvas žino apie buvusios vadovės grįžimą ir bet kurią dieną laukia jos pasirodančios.

"Geros, darbingos nuotaikos. Tik žmonėms gal apmaudu, kad vadovė buvo atleidžiama ne darbuotojų iniciatyva, o pinigai bus mokami iš ligoninės biudžeto", – sakė V.Daukšienė.

Tačiau imtis kokių nors teisinių veiksmų neketinama.

Pasak pavaduotojos, dar nėra tiksliai suskaičiuota, kiek kas mėnesį reikės atseikėti iš ligoninės biudžeto, nes kas mėnesį mokamą 10 tūkst. litų su viršum sumą gali pakoreguoti buvusios vyriausiosios gydytojos kurį laiką turėtas nedarbingumo lapelis.

Atleista du kartus

Daugiau nei du dešimtmečius ligoninei vadovavusi V.Baravykienė pirmą kartą iš einamų pareigų buvo atleista 2006-aisiais.

Tuomet skandalą sukėlė audito išvados apie ligoninės vadovės sau ir keliems administracijos darbuotojams skirtus didelius priedus prie atlyginimo.

Po poros metų teismas ligoninės vadovę grąžino į pareigas, tačiau po pusantro mėnesio ji vėl buvo atleista. Pati V.Baravykienė atleidimo istoriją vadina tuometinių apskrities vadovų susidorojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Pinigus Baravykienei turėtų mokėti "košę" užvirę buvusieji ar dar esantys valdininkai, o ne ligoninė ligonių gydymo sąskaita.

rokas

rokas portretas
Mokesciu moketojai tures moketi uz Anuzio kiaulystes,jis pats kaip visada vaidins nekalta ir lindes krumuose(sodroje).O gal prabils jo sazine ir is savo pinigines pakrapstys centukus.Gal tinka ,jei yra sazine.

JANINA

JANINA portretas
Neaiškios tos ponios Baravykienės kovos su Anužiu, tačiau tai, kad buvysi, o dabar jau ir vėl esanti vadovė grįžta, turėtų paskatinti Apskrities administraciją pasidomėti, kokius pinigus sau mokėjo ponia Baravykienė. Juk jos atlygis su priedais viršijo net Prezidento algą.... Jei jau ponas Šulcas kalba apie taupymą- tai gal reikia nuo to ir pradėti ? Dar įdomiau, ar ligoninės vadovui, kaip ir Prezidentui nėra amžiaus ribos? Juk Baravykienė sirgo ir sirgo teismų metu, o dabar ir vėl sveikutė lyg 30-metė... Juokas tie bylinėjimaisi ir senutės kerštai, kuriuos ji žada grįžusi... Kodėl mes nejaučiame savo amžiaus, ponia Violeta???
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių