Politinė postų dėlionė uostamiestyje

Jau kitą savaitę į pirmąjį posėdį susirinkusi naujoji Klaipėdos miesto taryba turėtų išsirinkti vicemerus, savivaldybės administracijos vadovą ir du jo pavaduotojus. Nors personalijos garsiai neįvardijamos, manoma, kad į šiuos postus veikiausiai pretenduos žinomi politikai.

Vyrauja žinomos pavardės

Dar vienai kadencijai į mero postą rinkimus laimėjęs Vytautas Grubliauskas sutelkė valdančiąją daugumą iš savo paties visuomeninio rinkimų komiteto "V.Grubliauskas ir komanda", konservatorių ir dviejų Lietuvos centro partijos atstovų.

Nors ši dauguma labai trapi – vos 17 iš 31 tarybos nario, veikiausiai būtent šitų politinių jėgų atstovai ir pretenduos į svarbiausius politinius postus savivaldybėje, išskyrus gal tik centristus – Laimą Juknienę ir Alvidą Šimkų.

Jie prie valdančiųjų prisijungė nepaklusdami partijos lyderio Naglio Puteikio valiai.

Tad L.Juknienei arba A.Šimkui užėmus vieną iš politinių postų, jie turėtų atsisakyti tarybos nario mandato ir valdančioji dauguma subyrėtų.

Taigi veikiausiai į vicemero postą pretenduos konservatorius Arūnas Barbšys.

V.Grubliausko komandoje į šitas pareigas neoficialiai įvardijami net trys politikai – Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova ir Arvydas Cesiulis.

Įtemptos direktoriaus paieškos

Labiau komplikuota situacija kalbant apie savivaldybės administracijos direktoriaus kandidatūrą.

Neoficialiais duomenimis, tokio asmens kol kas iš viso nėra.

Dienraščio žiniomis, buvo ieškoma nepartinio, neutralaus asmens, kuris tenkintų visus valdančiosios daugumos partnerius.

Prasitarta, esą tinkamo direktoriaus buvo ieškoma net Palangoje.

Teigiama, kad reikiamos kvalifikacijos vadybininką, išmanantį darbą valstybės tarnyboje, rasti nėra taip paprasta.

Esą ne kiekvienas į šias pareigas tinkamas asmuo ryžtųsi tokiai atsakomybei ir, kaip teigiama, palyginti nedidelei algai (4 292 eurai neatskaičius mokesčių).

Tarp galimų pretendentų į savivaldybės administracijos direktorius buvo įvardyti ir J.Simonavičiūtė, Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vadovas Ričardas Zulcas, taip pat viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Nedaug aiškiau, kas užims administracijos direktoriaus pavaduotojų pozicijas.

Tačiau ir čia veikiausiai vienas žmogus bus iš konservatorių (neoficialiai buvo įvardijamas Aidas Kaveckis), kitas – iš mero V.Grubliausko komandos (kol kas neįvardyta).

Taryboje senbuvių – nedaug

Klaipėdos taryboje, be mero, yra 30 narių. Net du trečdaliai jų – politikos naujokai.

Daugiausia mandatų – net devynis turi visuomeninis rinkimų komitetas "V.Grubliauskas ir komanda".

Į miesto tarybą pateko V.Grubliauskas, Artūras Razbadauskas, Rimantas Taraškevičius, J.Simonavičiūtė, E.Mantulova, Vaida Žvikienė, A.Cesiulis, Vytis Radvila ir Audrius Petrošius.

Šįkart septynis mandatus Klaipėdos taryboje iškovojo "valstiečių" atstovai – Arvydas Vaitkus, Vidmantas Dambrauskas, Artūras Bogdanovas, Arūnas Tuma, Viktor Senčila, Ligita Girskienė ir Romaldas Idzelevičius.

Šie rinkimai gana sėkmingi buvo ir uostamiesčio konservatoriams, kurie paprastai Klaipėdos taryboje laimėdavo tris keturis mandatus. Šįkart jie gavo šešias vietas taryboje, į kurią pateko A.Barbšys, A.Kaveckis, Kazys Bagdonas, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis, Rimantas Didžiokas.

Liberalų sąjūdžio atstovai, nuo kurių prieš rinkimus atskilo V.Grubliauskas ir išsivedė dalį kolegų, šįkart gavo tik keturis mandatus.

Naujojoje taryboje dirbs Saulius Budinas, Edmundas Kvederis, Alina Velykienė ir Lina Skrupskelienė.

Tris savo atstovus taryboje turės ir Lietuvos centro partija, tai Nina Puteikienė, L.Juknienė ir A.Šimkus (pastarieji du prisijungė prie valdančiųjų).

Dar du mandatus iškovojo visuomeninio rinkimų komiteto "Titov ir teisingumas" lyderis Viačeslavas Titovas bei jo kolega Jurijus Šeršniovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Sėkmės ir gerų darbų :)

ezys

ezys portretas
>>>Tomai. Manau, kad nebus, zmogiskai gal taip ir turetu buti, bet teisiskai speju, kad ne ;) Gal kas labiau pasikaustes paaiskins.

tomas

tomas portretas
Įdomu, ar Titovui bus tęsiama anksčiau pradėta apkalta - juk situacija grįžo į pirminę padėtį?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių