Politinės mados keičiasi

Buvę uostamiesčio gyventojai jau ėmė diktuoti politines madas ne tik Klaipėdoje. Tai liudija triuškinama liberalų pergalė Klaipėdos rajone, kur Liberalų sąjūdis laimėjo šešis mandatus, o jo atstovė Audronė Balnionienė antrajame ture dėl mero posto susikaus su socialdemokratu Vaclovu Dačkausku.

Buvę uostamiesčio gyventojai jau ėmė diktuoti politines madas ne tik Klaipėdoje. Tai liudija triuškinama liberalų pergalė Klaipėdos rajone, kur Liberalų sąjūdis laimėjo šešis mandatus, o jo atstovė Audronė Balnionienė antrajame ture dėl mero posto susikaus su socialdemokratu Vaclovu Dačkausku.

Po balsavimo – šokas

Ilgametis Klaipėdos rajono meras socialdemokratas V.Dačkauskas neslėpė, jog tikrai nesitikėjo, kad antrajame tiesioginių mero rinkimų ture jo konkurentė bus Liberalų sąjūdžio atstovė A.Balnionienė.

"Maniau, kad teks rungtis su Česlovu Banevičiumi ar Sigitu Karbausku, bet kad rinkėjai tokį palankumą parodys liberalų atstovei, tikrai nesitikėjau", – teigė V.Dačkauskas.

Sekmadienio rinkimuose Klaipėdos rajono gyventojai 3 841 balsą (24,22 proc.) atidavė už V.Dačkauską ir 2 980 balsų (18,79 proc.) – už besibaigiančios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos narę A.Balnionienę. Abu jie pateko į antrąjį rinkimų turą.

"Ne tik Gargždai, bet ir kitos rajono seniūnijos jau seniai nori permainų. Rinkimų kampanijos metu daug dėmesio skyrėme įsisenėjusioms problemoms ir neapsiribojome tik reklaminių plakatų klijavimu. Labai džiaugiuosi, kad liberalizmo idėjos ima vešėti ir už Klaipėdos ribų", – tvirtino A.Balnionienė.

Buvusių miestiečių nuopelnas

Liberalų pergalė Klaipėdos rajone – įspūdinga. Čia lig šiol neturėję didesnės įtakos jie per šiuos rinkimus gavo net 6 mandatus.

Po penkias vietas taryboje atiteko socialdemokratams, konservatoriams ir partijai "Tvarka ir teisingumas", Žemaičių partija gavo 3 mandatus, po vieną – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų bei Darbo partijos.

Manoma, jog palankumą liberalams ypač reiškė "niekieno" rinkėjai, kurie buvo pasigedę atstovavimo vietos valdžioje. Tai buvę klaipėdiečiai, kurie apsigyveno uostamiesčio priemiesčiuose ir mano, kad Klaipėdos rajono valdžia pribrendo permainoms.

Galima teigti, jog būtent šis elektoratas eksportavo liberalias idėjas už pačios Klaipėdos ribų. Dabar didžiausia jų viltis – merė liberalė.

Ilgus metus rajoną valdę socialdemokratai neslėpė, kad neatmeta tikimybės vienoje koalicijoje kartu dirbti su sustiprėjusiais liberalais. Akivaizdu, kad rajone po šių rinkimų jie tapo jėga, su kuria reikės skaitytis.

Politinis įdirbis pasiteisino

Rinkimų kampanijoje Klaipėdos rajone kolegas aktyviai palaikęs Seimo narys Eugenijus Gentvilas teigė, kad jo pavardė sąraše figūravo tik simboliškai. Nepaisant to, kad E.Gentvilas buvo įrašytas 53 numeriu, rinkėjai jį iškėlė į penktą vietą. Politikas sako neslėpęs ir nuo rinkėjų, jog jo tikslas – liberalų pergalė rajone, o jis pats sieks dalyvauti 2016-ųjų rinkimuose į Seimą.

"Niekada neslėpiau savo ketinimų, esu pasirengęs atsisakyti užstato – 4 700 litų, kuriuos teko sumokėti balotiruojantis į Klaipėdos rajono tarybą. Labai džiaugiuosi iš Klaipėdos plintančiomis liberalizmo idėjomis. Būtent tai parodė šių rinkimų rezultatai, liberalai gavo rinkėjų palaikymą tokiuose rajonuose, kuriuose jo niekada lig šiol neturėjo", – džiaugėsi E.Gentvilas.

Parlamentaro, kuris yra ir Seimo Kaimo reikalų komiteto narys, įsitikinimu, šią sėkmę lėmė pastaruosius metus augęs ir stiprėjęs Liberalų sąjūdis, taip pat atkreiptas dėmesys į kaimiškas vietoves, o to anksčiau irgi nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Daugiau liberalu - geresnis gyvenimas!

Daugiau Liberalų

Daugiau Liberalų  portretas
Kretingoj taip pat reikia mero LIBERALO!

.... atsakymas Gyventojai

.... atsakymas Gyventojai  portretas
Aišku Jūs norėtumėte , kad Kalotė priklausytų Klaipėdos miestui. Pasakų aš neseku , o tik priminiau istoriją , o nuo faktų nepabėgsi.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių