Populiariausia užklasinė veikla – baseine?

Jau dabar akivaizdu, kad vienas populiariausių būrelių nuo rudens bus plaukimo treniruotės. Vien į naują Klaipėdos baseiną tėvai užregistravo jau beveik pusę tūkstančio vaikų. Tikėtina, kad visi jie turės galimybę mokytis plaukti, nors dar neaišku, ar visiems norintiesiems užteks vietų.

Užsiėmimai Klaipėdos baseinuose, kaip ir kitų Lietuvos miestų, prasidės nuo rugsėjo pradžios ir truks 9 mėnesius.

"Dabar registruojami visi norintys lankyti plaukimo užsiėmimus. Registracija vyko visą vasarą. Pamatėme, kad poreikis išties didelis. Bet kai šią savaitę prasidėjo reali registracija, kai paaiškėjo treniruočių laikas, tos eilės keičiasi", – dėstė bendrovės "Klaipėdos baseinas" direktorė Aida Aleksandrovienė.

Per vasarą susidarė ilgesnė nei keturių šimtų norinčių lankyti plaukimo treniruotes vaikų eilė. Suaugusiųjų grupėse pageidaujančiųjų mažiau.

"Bet kokiu atveju moksleiviai į plaukimo treniruotes galės ateiti tik po pietų, nes ryte mokosi mokykloje. Nereikia pamiršti, kad turime ribotą plaukimo takelių, kuriuose galėsime juos treniruoti, skaičių. Kol kas dar nežinia, koks realus yra poreikis. Galutiniai sąrašai bus tikslinami per pirmas dvi rugsėjo savaites, tada išaiškės ir mūsų pajėgumai", – aiškino A.Aleksandrovienė.

"Gintaro" sporto centro, kuriame veikia dar vienas miesto baseinas, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aldona Vaitkienė teigė, kad jų įstaigoje moksleivių registracija į plaukimo treniruotes prasidės nuo rugpjūčio 28 d. ir tęsis iki rugsėjo 15 d. (darbo dienomis nuo 9 iki 12 val.).

Registracija vyks ne internetu, tėvams reikės atvykti tiesiai į sporto centrą, kad pateiktų prašymus dėl vaikų plaukimo treniruočių. Kol nebuvo atidarytas naujasis baseinas, "Gintaro" baseine treniruotes lankė daugiau nei pusė tūkstančio vaikų, su jais dirbo 16 trenerių.

"Nuo šių metų antrokai vietoj fizinio lavinimo pamokų turės lankyti baseiną jau ne 18 valandų per mokslo metus, bet 32 valandas. Tokia yra nauja tvarka. Per 18 valandų buvo nelengva išmokyti vaikus plaukti, manome, kad 32 valandų pakaks, kad vaikai išmoktų plaukti, nes yra ir tokių, kurie bijo vandens", – teigė A.Vaitkienė.

Tėvams esą nereikia nusiminti, jei kas nepaklius nuo rugsėjo pradžios, nes lankančiųjų baseiną pokyčiai vyks visus metus. Beje, treniruotės baseine bus mokamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
DALIĄ - MAGNOLIJĄ UŽ GROTŲ!

beat

beat portretas
seniai reikejo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių