Posėdyje įsižiebė diskusija dėl lygių moterų ir vyrų teisių

Klaipėdos miesto tarybos nariai leidosi į diskusiją dėl esą pažeidžiamų lygių moterų ir vyrų teisių. Diskusiją įžiebė vieno svarstytų projektų pavadinimas, kuris kai kuriems politikams pasirodė turintis seksistinį atspalvį.

Ketvirtadienį posėdžiavę miesto tarybos nariai turėjo apsispręsti dėl uostamiesčio dalyvavimo projekte „Moterys ir vaikai – saugūs savo mieste“.

Projekto metu uostamiesčio ir Latvijos socialinių paslaugų centrai ketino siekti gerinti paslaugų smurto šeimose aukoms prieinamumą ir efektyvumą bei tarpžynybinį bendradarbiavimą, dalytis gerąja patirtimi.

Klaipėdos įstaigų dalyvavimas projekte numatytas partnerių teisėmis.

Nors miesto politikai pritarė dalyvavimui smurtą artimoje aplinkoje patiriančių šeimų labui skirtame projekte, daugiausia diskusijų susilaukė ne pats projekto turinys, o jo pavadinimas.

Tarybos narys Vytautas Čepas pastebėjo, kad šiuo metu labai plačiai ir noriai kalbama apie lygias vyrų ir moterų teises, o šiame projekte kalbama tik apie moterų ir vaikų saugumą.

„Dabar vyrai eina ir tėvystės atostogų, turi tėvadienius, o saugumo jiems niekas neužtikrina“, – dėstė V.Čepas.

Politikas taip pat pabrėžė nesantis prieš minėtą projektą, tačiau siūlė pasvarstyti, ar nevertėtų projekto pavadinimo pakeistį į „Tėvai ir vaikai – saugūs savo mieste“.

Šią pastabą rimta ir esmine įvardijo ir tarybos narys Valdemaras Anužis bei svarstė, ar nevertėtų šio klausimo atidėti.

Politikams buvo paaiškinta, kad projekto pavadinimą parenka ta organizacija, kuri teikia paraišką, jį rengia ir numato projekto veiklas.

„Tai nereiškia, kad Lietuvoje draudžiama dirbti su vyrų klausimu. Mes neprieštaraujame, galbūt mieste atsiras projektai ir vyrams ir tai skatiname, būtų viskas gerai“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Taip pat pastebima, kad daugiausiai iš visų smurtą artimoje aplinkoje patiriančiųjų – moterys, vyrų, kenčiančių nuo smurto procentinė dalis yra pastebimai mažesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Teisingai,tegul ir vyrai gimdo, nėra čia ko.

Vyrai tai is vis Lietuvoje jokiu teisiu neturi !!!!

Vyrai tai is vis Lietuvoje jokiu teisiu neturi !!!!  portretas
Vaikas Lietuvoje turi du tevus. Bet skirybu atveju vyras pasirodo,kad ne zmogus. ir vaiku LT teismas aisku tarp tevu nedalins Vyru teise-tai tik alimentai moketi !!!! Taigi vyras Lietuvoje vesdamasis jau zino,kad jis bus nepilnavertis vaiko tevas.

Anonimas

Anonimas portretas
reikėtų priverstinai gydyti nuo girtuoklystės ir narkomanijos ir tuos kurie gauna pašalpas ypač stebėti ir įdarbinti, dar reikėtų moralinio auklėjimo tėvams, ankščiau irgi nevienas yra gavęs nuo tėvų į kailį, bet tėvai žinojo kiek galima užmesti į tą kailį, o dabar tėvai visą pyktį visas bėdas dėl menkniekio išlieja ant vaikų nes jie negali apsiginti auklėkime tėvus ir apginkime vaikus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių