Potvynio žalą atlygins dar šiemet?

Lapkričio 13-ąją Klaipėdą paskandinęs potvynis pridarė daugybę nuostolių gyventojams. Dalis jų nutarė netylėti ir kreiptis į miesto savivaldybę dėl žalos atlyginimo. Valdininkija šiuo metu sprendžia, ar gali patenkinti visų nukentėjusių žmonių prašymus.

Ketvirtadienį savivaldybės atstovų sudaryta darbo grupė rinkosi aptarti nuostolių kompensavimo klausimą iš direktoriaus rezervo.

Paraginusi miestiečius teikti prašymus dėl kompensacijų, savivaldybė sulaukė apie 11 paraiškų. Skaičiuojama, kad iš viso klaipėdiečiams reikėtų sumokėti apie 4,5 tūkst. eurų.

Dienraštis jau rašė, kad pirmasis prašymą pateikęs gyventojas miesto valdžios reikalauja padengti potvynio padarytą žalą, tačiau žmogus neįvardija nuostolių sumos, tik laiške išdėsto aplinkybes, kai buvo apsemtas jo kieme paliktas automobilis.

Kitas gyventojas labai konkrečiai nurodo patyręs 150 eurų žalą. Vairuotojas tokią pinigų sumą išleido džiovindamas apsemtą automobilį. Dar vienas pilietis prašo iš dalies kompensuoti apie 600–700 eurų patirtą žalą, nes automobilis buvo apsemtas, o žmogus mėgino jį įjungti. Dėl to variklis patyrė hidrosmūgį.

Klaipėdos administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad kiti nukentėjusiųjų atvejai labai panašūs – patirtos išlaidos, susijusios su transporto priemonių džiovinimu.

"Svarstome ir artimiausiu metu priimsime sprendimą dėl dalinio kompensavimo. Dar šiek tiek abejojama dėl kai kurių paraiškų pagrįstumo, bet šiaip dauguma žmonių gana objektyviai įvertino ir sumokėtomis sąskaitomis pagrindė savo išlaidas", – teigė pašnekovas.

Galutinis verdiktas turėtų paaiškėti kitos savaitės pradžioje.

"Jeigu viskas vyks sklandžiai, iki metų pabaigos ir apmokėsime", – pridūrė S.Budinas.

Tiesa, įstatymas savivaldybėms nesuteikia galimybės kompensuoti visos gyventojų patirtų nuostolių sumos.

"Administracijos direktoriaus rezervo fondo naudojimo taisyklės leidžia iš dalies kompensuoti patirtus nuostolius per stichines nelaimes. Mes 100 proc. kompensuoti negalime. Net ir įstatymas to neleidžia", – sakė administracijos direktorius.

Jei paaiškėtų, jog žmogus reikalauja visiško nuostolių padengimo, tuomet tektų įrodinėti, kas kaltas dėl susiklosčiusių aplinkybių.


Šiame straipsnyje: potvynisžalaSaulius Budinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių