Požeminę perėją tikisi baigti laiku

Dėl neatitikimų techniniame projekte Šilutės plente mėnesiui strigę požeminės perėjos įrengimo darbai vėl atnaujinti. Savivaldybė mano, kad beveik pusė milijono eurų kainuosianti perėja turėtų būti baigta iki rugsėjo, kaip ir planuota.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, kad požeminės perėjos įrengimo darbai vėl pradėti vykdyti dar praėjusią savaitę.

"Darbai yra atnaujinti. Kol kas lieka tas pats baigimo terminas, niekas jo nenukėlė", – teigė V.Švedas.

Požeminę perėją Šilutės plente už 496,8 tūkst. eurų rengia konkursą laimėjusi bendrovė "Viadukas".

Požeminėje pėsčiųjų perėjoje atsiras laiptai, nauja danga, apšvietimas. Iš abiejų pusių numatyta sumontuoti liftus – dėl patogesnio susisiekimo neįgaliesiems bei mamoms su vežimėliais. Įrengus naują perėją, bus panaikinta antžeminė, kuri, pasak specialistų, yra nesaugi.

Po žeme esantis tunelis išraustas dar sovietmečiu, tačiau laiptai į šaligatvį niekada taip ir nebuvo pastatyti. Panašus tunelis po Šilutės pl. yra ir ties buvusia ledo arena. Ten taip pat planuojama įrengti požeminę pėsčiųjų perėją.

Pirmiausia buvo apsispręsta įrengti požeminę perėją, esančią ties Šilutės plento 62 namu, nes čia yra didesni žmonių srautai.

Tačiau dalis klaipėdiečių suabejojo, ar ši požeminė pėsčiųjų perėja reikalinga ir ar ji netaps benamių susibūrimo vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Ar nelengviau pastatyti,o ir pėstiesėms saugiau perėjos virš kelio,negu požeminės? Į jas baisu eiti.

motas

motas portretas
O kaip reikalai su Gedminu 8 namo kiemas,zadejo lapkriti,dabar jau geguzes pabaiga?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių