Pradėjo Danės krantinių remontą

Klaipėdoje imtasi remontuoti Danės krantines nuo Biržos tilto iki posūkio į Jono kalnelį. Planuojama pakeisti medinę jų dalį, atnaujinti šalia besidriekiantį taką. Metų pabaigoje ties Jono kalneliu turėtų atsirasti ir tiltelis per Danę.

Klaipėdoje imtasi remontuoti Danės krantines nuo Biržos tilto iki posūkio į Jono kalnelį. Planuojama pakeisti medinę jų dalį, atnaujinti šalia besidriekiantį taką. Metų pabaigoje ties Jono kalneliu turėtų atsirasti ir tiltelis per Danę.

Teritorija, kur bus remontuojamos krantinės, jau aptverta. Vyksta ir pirmieji darbai. Atnaujinimas atsieis apie 170 tūkst. eurų, arba 600 tūkst. litų. Teigiama, kad pinigų užteks tik kosmetiniam remontui, nes krantinių remonto darbai yra brangūs.

Bus atnaujintas maždaug 300 metrų Danės krantinės ruožas nuo Biržos tilto iki posūkio į Jono kalnelį. Žadama pakeisti medines atramas, atstatyti paplautas vietas.

Atnaujintas bus ir šalia esantis takas – pakeista susidėvėjusi jo danga. Šie darbai vyks maždaug 150 metrų ilgio ruože. Takas bus remontuojamas nuo Biržos tilto iki burlaivio „Meridianas“. Ties barkentina jis nebus tvarkomas. Tai planavo padaryti burlaivio paramos fondas.

Už „Meridiano“ darbai vėl bus tęsiami. Žadama suremontuoti ir palei krantinę esančius suoliukus. Darbus planuojama baigti iki metų pabaigos.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas tvirtino, kad sutvarkius krantinę, promenadą, ties Jono kalneliu bus įrengtas pėsčiųjų ir dviratininkų tiltelis, kuris klaipėdiečiams tarnavo, kai buvo remontuojamas Pilies tiltas.

„Rangovas statinį saugo savo teritorijoje. Esame numatę lėšų naujam projektui parengti. Konkursas šiai paslaugai vykdyti dar nėra paskelbtas. Tikėtina, kad tiltelis galėtų būti įrengtas metų pabaigoje“, – komentavo direktorius.

Laikinasis pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas yra surenkamas – ant metalinių konstrukcijų sudėtas medinis pagrindas. Jo plotis siekia 3, o ilgis – 33 metrus. Jis miesto savivaldybei atsiėjo apie 500 tūkst. litų.

Pro laikinąjį tiltą gali praplaukti ne aukštesni nei dviejų metrų laivai. Reikės įvertinti, ar pastačius statinį prie Jono kalnelio jis netrukdys laivybai. Tam, kad objektas tiktų naujajai vietai, dabartinį tiltelį greičiausiai reikės pailginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Voncentas

Voncentas portretas
Tik atvykėliai į svetimus kraštus ignoruoja vietinę kalbą ir ypač toponimiką. Kuršių upės visos buvo moteriškos giminės ir daugelis turėjo pavadinime N raidę. Pav.; Blenda, Bonė, Bonale, Dangė, Guntinė, Lendimė, Luknė, Plunkė, Ronžė,Šventoji, Tenžė ir pan. Okupantai rusai, manydami, kad tai yra vokiški pavadinimai liepė kolaborantams lietkalbinikams šiuos pavadinimus "sulietuvinti". Mūsų dienų žiniasklaidininkai, mokslus ragavę rusų mokyklose, ir toliau vykdo kalbinę prievartą ir demonstruoja savo atsidavimą rusų kalbinėms normoms

klaipedietis

klaipedietis portretas
panelei Mildai,Danges upe..tik Danges..

memelenderis

memelenderis portretas
Komunistiniai okupantai, memelenderiu zudikai, arkliasnukiai isgamos. Memelio (Klaipedos) kraste YRA tiktai D A N G E. Matomai okupantai prasosi kad atsirastu koviniu pasipriesinimo Memelio Krasto kovotuju buriai. NELEISIM TYCIOTIS is TEVYNES.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių