Pradėjo skaičiuoti vaikų žaidimų aikšteles

Uostamiesčio valdžia ėmėsi skaičiuoti, kiek mieste yra vaikų žaidimų aikštelių. Tokią informaciją padeda surinkti daugiabučių namų administratoriai ir bendrijos. Pirminiais duomenimis, daugumos vaikų žaidimų aikštelių būklė yra prasta.

Paprašė prižiūrėtojų pagalbos

Mieste įrengtas vaikų žaidimų ir lauko treniruoklių aikšteles skaičiuoja Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus darbuotojai. Padalinio vedėjas Edvardas Simokaitis tikino, kad ši informacija renkama iš daugiabučių namų administratorių, bendrijų.

„Namų prižiūrėtojai nurodo aikštelės adresą, kokia jos būklė“, – teigė vedėjas.

Iš pradžių miesto valdžios atstovai planavo pirkti aikštelių inventorizacijos paslaugą. Taip pat norėta, kad būtų tiksliai įvertinta įrenginių būklė, ką reikia pakeisti.

Tačiau, pasak E.Simokaičio, savivaldybės darbuotojai patys pradėjo skaičiuoti aikšteles, nes, nežinant pastarųjų skaičiaus, sudėtinga paruošti konkurso sąlygas.

Nelabai žinojome, kiek ta paslauga turi kainuoti.

„Nelabai žinojome, kiek ta paslauga turi kainuoti. Dabar susirinksime informaciją patys, ją išanalizuosime, gal nuvyksime apžiūrėti aikštelių ir spręsime, ar reikia skelbti konkursą vienai ar kitai paslaugai“, – komentavo vedėjas.

Būklę vertins išsamiai

Tačiau E.Simokaitis atkreipė dėmesį, kad vaikų žaidimų ir treniruoklių aikštelių mieste yra daug. Jis abejojo, kad užtektų savivaldybės darbuotojų pastangų įvertinti ir išsamiai aprašyti visų šių objektų būklę, nufotografuoti.

„Manau, kad aikštelių defektacijai reikės skelbti konkursą“, – pripažino vedėjas.

Anot E.Simokaičio, pirminiais duomenimis, daugumos vaikų žaidimų aikštelių būklė yra prasta. Jas reikia atnaujinti taip, kad šios atitiktų naujus higienos normos reikalavimus.

„Visas aikšteles planuojame suskaičiuoti per kovą. Tada įvertinsime medžiagą ir spręsime, ką daryti toliau“, – sakė vedėjas.

Miesto savivaldybei susirūpinti vaikų žaidimų aikštelėmis teko, kai nuo sausio įsigaliojo nauji – griežtesni reikalavimai joms įrengti ir vaikų saugumui užtikrinti. Panašu, kad didžioji dalis aikštelių pastarųjų neatitinka.

Įsigaliojus naujiems reikalavimams, uostamiestyje kilo diskusija, kas turi rūpintis daugiabučių namų kiemuose įrengtomis vaikų žaidimų aikštelėmis.

Vieni tvirtino, kad tai gyventojų pareiga, kiti teigė, kad tai daryti turi savivaldybė. Pabrėžta, jog gyventojams ši našta būtų per didelė.

Pasigedo pereinamojo laikotarpio

Diskusiją užbaigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Anot jo, miesto savivaldybė pasirūpins visomis aikštelėmis, kurios įrengtos valstybinėje žemėje.

Tačiau, panašu, aistros vėl gali įsiplieksti. Gautas aplinkos viceministro raštas, kuriame nurodoma, kad savivaldybė turi prižiūrėti tik viešosiose erdvėse įrengtas aikšteles, o esančiomis daugiabučių namų kiemuose turi rūpintis gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad sudėtinga pasakyti, kaip viskas bus.

„Kol kas vyksta procesas. Viskas paaiškės atlikus inventorizaciją, nustačius defektus“, – komentavo direktorius.

L.Dūda neabejojo, kad, įgyvendinus minėtus procesus, dalį aikštelių teks uždaryti, nes šios neatitiks naujų reikalavimų.

„Manau, kad, kalbant apie naują tvarką, turėjo būti pereinamasis laikotarpis“, – pripažino vadovas.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad ir anksčiau, kai nebuvo griežtų reikalavimų vaikų žaidimų aikštelėms, miesto savivaldybė rūpinosi jomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
anksčiau, kai nebuvo griežtų reikalavimų vaikų žaidimų aikštelėms, miesto savivaldybė rūpinosi jomis. tai tegul rūpinasi plečia ir pagal reiklavimus. savivaldybė vaikų laisvalaikiu visai nesirūpina. liūdnas vaizdelis uostamiestyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių