Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Šyšos upės užteršimo

Šilutės rajono apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų aplinkai ir žmonių sveikatai, t.y. dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimo.

Tyrimas pradėtas, prokuratūroje gavus Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pranešimą apie liepos mėnesį iš Šilutės miesto nuotekų valymo įrenginių į Šyšos upę patekusius teršalus.

„Aplinkosaugininkų duomenimis, dėl į upę išleistų tik mechaniškai išvalytų nuotekų bei itin sumažėjusio deguonies kiekio vandenyje, iškilo reali grėsmė biologinės įvairovės - gyvūnijos ir augalijos - išlikimui, kas laikytina sunkiais padariniais aplinkai, o tai atitinka nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 270 str. 2 d., sudėtį“, - sakė ikiteisminį tyrimą pradėjusi Šilutės rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Kolyčienė.

Prokurorės teigimu, tyrimo tikslas - nustatyti ekologinę nelaimę sukėlusias priežastis ir kaltininkus, išsiaiškinti, kokios konkrečios neigiamos pasekmės kilo, kokios priežastys nulėmė neigiamus padarinius ir kokio konkretaus asmens veikimas ar neveikimas sietinas su kilusiais padariniais.

Už šią nusikalstamą veiką numatyta baudžiamoji atsakomybė tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims.


Šiame straipsnyje: šyšateršalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių