Pradėti vykdyti tiesioginiai skrydžiai iš Palangos į Rygą

Nuo šiandien iš Tarptautinio Palangos oro uosto pradėti organizuoti tiesioginiai skrydžiai į Rygą. Pirmasis reisas tarp keleivių sulaukė didelio populiarumo.

Buvo išpirkti visi ekonominės klasės bilietai, keturi - verslo klasės. Pirmuoju reisu iš Palangos oro uostą į Rygą išskrido 52 keleiviai.

Šį tiesioginį skrydį organizuoja didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“. Oro tiltas tarp Lietuvos ir Latvijos vakarų miestų planuotas ir derintas dvejus metus.

Pasak Aviakompanijos „airBaltic“ viceprezidento ir generalinio direktoriaus Lietuvoje Tado Vizgirdos, tikimasi, kad šie skrydžiai į Lietuvos pajūrį pritrauks daugiau turistų iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, o taip pat paskatins vakarų Lietuvos gyventojus dažniau kelionėms rinktis skrydžius.

„Šis reisas atneš naujų vėjų į vakarų Lietuvos verslą. Dabar vykstant verslo reikalais į užsienį nebereiks automobiliu važiuoti į Vilniaus ar Rygos oro uostą ir tai keliaujantiems sutaupys daug laiko bei kaštų“, - tvirtino T.Vizgirda.

Žiemos sezono metu „airBaltic“ iš Palangos į Rygą ir atgal skraidys aštuonis kartus per savaitę. Vasaros sezono metu, kuris prasideda nuo kovo 29 dienos, du kartus per dieną. Skrydžiai bus vykdomi lėktuvu „Forkker 50“. Jis truks 45 minutes. Bilietas į vieną pusę kainuoja nuo 125 litų, įskaitant oro uosto mokesčius.

Iš Latvijos sotinės bendrovė „airBaltic“ siūlo per 50 tiesioginių skrydžių į įvairius pasaulio miestus. Yra 35 kryptys, kur Rygoje laukimo laikas, atskridus iš Palangos, siekia tris valandas.

Tarptautinio Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas džiaugėsi, kad vakarų Lietuvos gyventojai galės paprasčiau pasiekti Vokietijos miestus, kurie buvo ypač populiarūs. Šiuo metu skrydžiai į Vokietiją iš Palangos oro uosto nėra organizuojami.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostasairBaltic

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių