Vasara išties atėjo: pramogautojai atidarė deginimosi sezoną

Saulėti ir vasariškai šilti orai miestiečius išviliojo į paplūdimius. Atidarytas deginimosi sezonas. Maudynėms šaltoje jūroje ryžosi vos vienas kitas. Į paplūdimius vykstantiems pramogautojams teko įveikti ir trukdžius dėl Pamario gatvės remonto darbų.

Ypač gausu žmonių buvo Pirmosios Melnragės paplūdimiuose. Ne tik prieigose esančios aikštelės, bet ir gatvelės buvo pilnos automobilių.

Ratuotiems pramogautojams teko gerokai pavargti, kol rado vietą transporto priemonei. Kai kurie tykojo, kol kažkas išvažiuos ir greitai užimdavo vietą.

Paplūdimiuose pramogautojai daugiausia mėgavosi saulės voniomis. Maudynėms Baltijoje ryžosi vos vienas kitas. Tarp pastarųjų daugiausia buvo vaikai. Jūros vandens temperatūra ties Klaipėda siekė vos 14 laipsnių šilumos.

Tačiau norinčių atsivėsinti, įkaitus saulėje, buvo, nors ir nedaug.

„Praėjusiais metais tomis pačiomis dienomis buvo šalta. Vos ne snigo. Šiemet žmonės gali mėgautis saulės voniomis paplūdimiuose. Deginimosi sezonas atidarytas, tačiau ne ilgam. Prognozuojama, kad kitą savaitę vėl subjurs orai“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Praėjusiais metais tomis pačiomis dienomis buvo šalta. Vos ne snigo. Šiemet žmonės gali mėgautis saulės voniomis paplūdimiuose.

Nemaža dalis pramogautojų vyko ne į Pirmosios Melnragės paplūdimį, o Antrosios Melnragės ar Girulių. Čia jų laukė išbandymai. Dėl remontuojamos Pamario gatvės taikomi eismo apribojimai.

Yra ruožų, kur eismas leidžiamas tik į vieną pusę. Srautus reguliuoja šviesoforai. Tad tenka apsišarvuoti kantrybe.

Dėl visą vasarą vyksiančių darbų prognozuojama, kad šiemet ypač daug žmonių lankysis Pirmosios Melnragės paplūdimiuose.

Tačiau, anot A.Siakki, negalima teigti, jog savaitgalį žmonių čia daugiau nei įprastai tik dėl darbų.

„Automobilių tikrai daug. Pristatyta ir aikštelėse, ir gatvelėse. Tačiau žmonės yra pasiilgę šilumos, saulės. Tad didesnių transporto srautų Pirmojoje Melnragėje negalima sieti tik su kelio remontu. Žmonių daug, bet ne tiek daug kiek vasarą“, – komentavo pavaduotojas.

Oficialiai paplūdimio sezonas uostamiestyje nėra paskelbtas. Tai daroma savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, atsižvelgiant į oro sąlygas.

Paprastai oficialiai paplūdimio sezonas startuoja gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje. Nuo tos dienos paplūdimiuose pradeda dirbti gelbėtojai. Pusė jų komandos jau surinkta. Laukia dar viena atranka, kurios data dar nėra numatyta.

Prižiūrėtojai paplūdimiuose jau stato inventorių: persirengimo kabinas, suolus, šiukšlių dėžes.

„Per vieną dieną visko nesuvešime. Tad jau pradėjome. Truputį darbus apsunkina Pamario gatvės remontas, tačiau nieko nepadarysi“, – tvirtino A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Man rodos Miesto valdžia vasara užklupo netikėtai, nes tualetai užrakinti, persirengimo budelių nėra, šiukšlių konteinerių ar dėžių irgi nėra, o žmonių pilni keltai į Smiltynę kėlėsi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių