Prasideda Irklavimo bazės modernizavimo darbai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, liepos 16 d., pasirašyta rangos sutartis, pagal kurią bus modernizuojama Irklavimo bazė Klaipėdoje. Darbus, kurių metu bus atnaujinti administracinis ir gamybinis pastatai, juos pritaikant sporto paskirčiai, numatyta pradėti jau šio rugpjūčio pradžioje.

„Šiuo metu pastatų būklė yra prasta ir netenkina esamų sportinės veiklos vykdymo poreikių – trūksta tinkamų patalpų, o esamos išdėstytos neracionaliai. Pastatai atitinka vos F energinio naudingumo klasę“, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Šiuose, 1986 m. statytuose pastatuose, kurie nėra pritaikyti sportinei veiklai ir nuo pat pastatymo niekada nebuvo iš esmės rekonstruoti, įsikūręs VšĮ „Klaipėdos irklavimo centras“.

Rangos darbų metu bus atliekamas pastatų modernizavimas: patalpų perplanavimas pagal esamus kūno kultūros ir sporto veiklos poreikius, jose įrengiant patogias sporto, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančias sanitarines ir administracines patalpas. Taip pat bus modernizuoti ir apšiltinti pastatų išoriniai atitvarai, modernizuotos visos inžinerinės sistemos. Perplanavus pastatus jų bendras plotas nežymiai išaugs, o energinio naudingumo klasė pagerės nuo F iki A. Taip pat esama pastatų paskirtis (administracinė ir gamybos, pramonės) bus pakeista į sporto paskirtį.

Perplanavus patalpas, irklavimo bazės pirmame – administraciniame – korpuse bus suprojektuota sporto inventoriaus patalpa, budinčio patalpa, užsiėmimų salė, trenerių ir sportininkų persirengimo patalpos su tualetais ir dušais, sporto aprangos skalbimo bei džiovinimo patalpos. Antrame pastato aukšte bus įrengta universali salė, iš kurios atskiromis durimis numatytas išėjimas ant gretimo pastato stogo, taip pat administracijos ir trenerių kabinetai, medicinos punktas ir virtuvėlė.

Antro – gamybinio – korpuso šiaurinėje dalyje įsikurs dirbtuvių blokas su elingais, o pietinėje – sporto salės su persirengimo patalpomis. Dirbtuvių bloke numatyti 4 uždari elingai sportinių valčių saugojimui. Juose prie sienų bus įrengti metaliniai stelažai, ant kurių bus galima laikyti baidares, irklus. Dirbtuvių bloke taip pat numatytas valčių remonto baras ir 3 dirbtuvės patalpos, sandėlis bei techninės patalpos. Sporto bloke suprojektuotos trys salės bei sportininkų persirengimo patalpos su tualetais ir dušais.

Planuojama, kad po patalpų perplanavimo ir modernizavimo jose vienu metu galės sportuoti iki 78 asmenų ir dirbti iki 22 darbuotojų. Irklavimo bazė taip pat bus pritaikyta ir neįgaliesiems.

Darbus atlikti įsipareigojo sutartį pasirašiusi UAB „Konsolė“. Planuojama rangos darbų trukmė – 12 mėn., tad tikimasi, kad sportininkai jau kitų metų rugsėjį pasitiks atnaujintose patalpose. Rangos darbų sutarties vertė – 1 183 304,51 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkėjas

rinkėjas portretas
nukvakėlio liberalo budino reklama

Lopai

Lopai portretas
Medicinos punktas antrame pastato aukste?! Taisykite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių