Prašys išbraukti „Geotermą“ iš privatizuojamųjų objektų sąrašo

Ketvirtadienį Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje nutarta frakcijos vardu kreiptis į Vyriausybę dėl bendrovės „Geoterma“ išbraukimo iš privatizuojamųjų objektų sąrašo (už  - 29, prieš ir susilaikiusių nebuvo).

„Geoterma“ yra pirmoji Lietuvoje veikianti pavyzdinė geoterminė jėgainė, įkurta 1991 m. siekiant plėtoti ir gilinti gamybinius geoterminius tyrimus, žemės gelmių šilumos tyrimą ir visapusiškai panaudoti geoterminę energiją žmogaus ūkinėje veikloje.

2002 m. Klaipėdos pavyzdinė geoterminė jėgainė pradėjo tiekti šilumą į tinklus. Šiuo metu įmonė yra parengusi planus geoterminės energijos gamybos procese naudoti biokurą ir tokiu būdu tiekti visiskai atsinaujinančią energiją. Įgyvendinus planus, vasarą Klaipėdos mieste būtų galima 100 proc. užtikrinti karšto vandens tiekimą, o žiemą geoterminės energijos užtektų apie 25 proc. šildymui.

„Atkreipiau kolegų dėmesį, kad „Geotermos“ tiekiama energija yra superkama žymiai mažesniais, net diskriminaciniais tarifais. Būtent dėl to įmonę pradėjo slėgti skolos, o „Klaipėdos energija“ pirkdama pigesnę „Geotermos“ tiekiamą energiją uždirbo milijonus pelno.Manau, kad privatizuoti „Geoterma“ valstybei būtų visiškai nenaudinga. Pirmosios Lietuvoje geoterminės jėgainės sukūrimas Klaipėdos mieste yra gera patyrimo mokykla visam Baltijos regionui, kuri išryškino geoterminių jėgainių potencialą ir yra svarbus  atsinaujinančios energetikos pavyzdys“, - teigė Seimo narys Evaldas Jurkevičius.


Šiame straipsnyje: Geoterma

NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
Labai įdomu nieviename mieste nėra o Klaipiediečiai moka tapačia kaina kaip ir visi kiti, tai kaip suprast tokias valdymo peripetijas???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių