Pratęsta atranka į Klaipėdos vyriausiojo prokuroro pareigas

Šiandien generalinio prokuroro Algimanto Valantino sprendimu buvo pratęsta atranka į Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas.

„Savo kandidatūras pristatę pretendentai nurodė nors ir skirtingas, tačiau kokybiniu požiūriu lygiavertes savo vadovavimo gaires“, - po pokalbio su kandidatais į šį postą susidariusią vertinimo komisijos nuomonę apibendrino šalies prokuratūros vadovas.

Pasak A.Valantino, apygardos vyriausiasis prokuroras - didelius tarnybinius įgaliojimus apimanti pareigybė, todėl norisi, kad ją užimtų maksimaliai to vertas žmogus. „Paskyrimas užtruko dėl intensyvios mano darbotvarkės - darbinių vizitų, susitikimų, neatidėliotinų procesinių sprendimų“, - paaiškino generalinis prokuroras.

Pratęstoje atrankoje gali dalyvauti ir nauji pretendentai. Jei tokių rastųsi, informacija apie jų išsilavinimą ir darbinę veiklą būtų paskelbta prokuratūros interneto svetainėje. Primintina, kad užimti šį postą ketino 6 šiuo metu vadovų pareigas einantys prokurorai.

Laisvas Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro etatas tapo šių metų balandį, kai suėjus pensiniam amžiui iš pareigų buvo atleistas ilgametis sistemos darbuotojas Ignas Laucius.


Šiame straipsnyje: klaipėdos prokuratūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių