S. Povilaičiui atminti – ir skulptūros, ir festivaliai

Kaip Palangoje bus įamžintas maestro Stasio Povilaičio atminimas, kol kas neaišku. Specialiai sudaryta komisija neišrinko nė vienos iš septynių pasiūlytų idėjų.

Dėl dainininko S.Povilaičio atminimo įamžinimo Palangoje buvo svarstoma ketvirtadienį. Komisijos nariai vertino septynis sumanymus.

Idėjų autoriai pagarbą atlikėjui išreikšti siūlė įvairiose kurorto vietose – parkuose, ant Jūros tilto, netoli šokančių fontanų, J.Basanavičiaus gatvėje.

Norima statyti skulptūras, ekspozicijas, erdvines-plastines kompozicijas, vasarą organizuoti specialiai S.Povilaičiui dedikuotus arba jo vardo muzikos festivalius.

Nors komisijai ir buvo iš ko pasirinkti, tačiau nė vienos pasiūlytų idėjų posėdžiavusieji nepatvirtino.

Konkurso koordinatorė Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Litvinienė paaiškino, kad komisija nusprendė konkursą pratęsti dar trims mėnesiams – iki vasario 1 d.

"Kilo abejonių, ar tikrai dalyviams užteko laiko. Buvo duota pusantro mėnesio. Kai kur matyti, kad lyg ir gerai padaryta, tačiau kyla abejonių, ar parinkta tinkama vieta. Negalime sakyti, kad nebuvo visiškai nieko, tačiau norisi pačių projektų patobulinimo ar net naujų idėjų", – dėstė K.Litvinienė.

Pratęsti konkursą žadama kitą savaitę. Šiuo metu idėjas siūliusieji jas galės tobulinti ir teikti iš naujo.

Pirmą–trečią vietas laimėjusiems projektams bus skiriamos piniginės premijos. Pirmos vietos nugalėtojui bus atseikėta 3 tūkst., antros – 2 tūkst., o trečios – 1 tūkst. eurų.

Su konkurse pirmą vietą laimėjusiu autoriumi bus tariamasi dėl jo pasiūlytos idėjos įgyvendinimo. Tam pinigų bus skiriama iš Palangos savivaldybės biudžeto.

Tiesa, K.Litvinienė pastebėjo, kad dar bus vertinama, ar miestas finansiškai pajėgs realizuoti sumanymą.

"Yra pasiūlyta ir festivalių už 500 tūkst. eurų. Svarstoma, ar savivaldybė tikrai sugebės tokį projektą įgyvendinti. Jeigu idėja tinka, galbūt būtų galima mažinti dienų skaičių. Diskusijų yra įvairių, tačiau konkrečios sumos apibrėžę nesame", – teigė savivaldybės darbuotoja.

Skelbiant konkursą tikėtasi, jog maestro atminimą pavyks įamžinti jau kitąmet. Tokių planų neatsisakoma net ir paaiškėjus, kad šiemet geriausias sumanymas nebus išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Roma

Roma portretas
Taigi reikia suskubti!

L.

L. portretas
Paskubėkit, komisija, juk sausio 15 dieną - Stasiui būtų 70! Tai progai tikrai reikėtų suspėti įamžinti jo atminimą.

Neklaidinkit skaitytojų: nėra tokių projektų

Neklaidinkit skaitytojų: nėra tokių projektų  portretas
"Yra pasiūlyta ir festivalių už 500 tūkst. eurų"– teigė savivaldybės darbuotoja. Nu, tikrai nėra tuose projektuose tokių teiginių! Viename idėjos projekto aiškinamajame rašte yra parašyta, jog, vasarą organizuojant Stasio Povilaičio vardo estradinės muzikos festivalį Palangoje su kviestinėmis užsienio estrados žvaigždėmis, to festivalio kaina gali išaugti net iki 400 -500 000 eurų(dėl honorarų toms kviestinėms žvaigždėms!). Viena yra festivalis su Rodu Stiuartu (viename iš projektų jis tikrai yra paminėtas), o visai kas kita yra festivalis be jo. Darom!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių