Pratęstos sutartys su senaisiais ligoninių vadovais

Pirmadienį oficialiai pasirašytos darbo sutartys su uostamiesčio ir Palangos ligoninių vyriausiaisiais gydytojais. Visose gydymo įstaigose, išskyrus „Palangos gintaro“ reabilitacijos sanatoriją, ir toliau dirbs senieji vadovai.

Konkursai dėl gydymo įstaigų vadovų postų, kurių steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija, vyko keturiose pajūrio medicinos įstaigose: Klaipėdos jūrininkų, Respublikinėje Klaipėdos, Palangos reabilitacijos ligoninėse ir Palangos vaikų reabilitacijos sanatorijoje „Palangos gintaras“.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Giedrė Maksimaitytė informavo, kad šiandien su ligoninių vadovų konkursų laimėtojais buvo sudarytos terminuotos penkerių metų darbo sutartys.

„Patikrinamas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą praėjo sklandžiai ir netikėtumų neatnešė. Ligoninių vadovai gali sėkmingai kibti į darbus“, – teigė G. Maksimaitytė.

Pasak jos, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje nugalėjo vienintelis pretendavęs Jonas Sąlyga.

Palangos reabilitacijos ligoninėje konkurse vyriausiojo gydytojo vietai užimti dalyvavo keturi pretendentai, o laimėjo ilgametis įstaigos direktorius gydytojas Virginijus Biskys.

Organizuotas konkursas nebuvo sėkmingas 23 metus vaikų reabilitacijos sanatorijai „Palangos gintaras“ vadovavusiam Zigmantui Paulauskui. „Palangos gintarui“ vadovauti išrinktas vilnietis gydytojas Kęstutis Speičys. Iki šiol medikas buvo Nacionalinio kraujo centro Donorų skyriaus vedėjas.

Konkursą į Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyriausiojo gydytojo vietą laimėjo dabartinis vadovas Romaldas Sakalauskas, nurungęs vienintelį konkurentą K. Speičį.

Sutartys pratęstos ir su konkursus laimėjusiais trijų Klaipėdos miesto savivaldybei pavaldžių ligoninių vyriausiaisiais gydytojais. Jais liko buvę įstaigų vadovai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Personalo skyriaus vyriausioji specialistė Lauryna Jonaitė patvirtino, kad Klaipėdos universitetinei ligoninei penkerius metus vėl vadovaus Vinsas Janušonis, Vaikų ligoninei – Klaudija Bobianskienė, o Klaipėdos sveikatos priežiūros centrui – Loreta Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
labai nori visi valdzios matyt yra nauda jog gali ramiai sau ilsetis bet pinigai ima virsu gydytojai o mastymas pakenktas sielos ubagai , vargseliai gaila tokiu lobistu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių