Prekeiviams Klaipėdoje – griežtesni reikalavimai

Klaipėdoje viešose vietose įvairias prekes ir paslaugas siūlantys prekeiviai vėl sulauks naujovių. Kai kuriems jų bus sutrumpintas prekybos laikas, kiti apkrauti mokesčiais, kurių iki šiol nemokėjo.

Miesto ūkio komitete ketvirtadienį buvo pristatyta parengta nauja prekybos ir paslaugų teikimo viešose vietose tvarka. Ji parengta, nes pasikeitė kai kurie teisės aktai, taisyklės.

Naujoje tvarkoje numatyta, jog leidimus iš savivaldybės turės gauti ir tie prekeiviai, kurie prekiauja privačiose ar išnuomotose teritorijose. Anksčiau leidimai buvo privalomi tik norint prekiauti savivaldybei ar valstybei priklausančioje teritorijoje.

Privačioje nuosavybėje, pavyzdžiui, ledų vežimėlį pasistačiusiems prekeiviams rinkliavos mokėti nereikės. Tačiau jie privalės suderinti laikinų statinių ar įrenginių projektus, schemas.

„Toks reikalavimas turėtų pagerinti miesto estetinį vaizdą“, - politikus patikino savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė.

Griežtesni reikalavimai bus taikomi ir masinių renginių organizatoriams. Iš jų bus reikalaujama užtikrinti, kad renginyje prekeivių įranga būtų estetiškai kokybiška.

Anot Z.Žižytės, iš gyventojų sulaukiama skundų, jog prekeiviai per anksti pradeda savo darbą, todėl triukšmauja ir žmonėms trukdo ilsėtis. Dėl šios priežasties naujoje tvarkoje numatyta, jog prekyba viešose vietose gali prasidėti ne nuo 6, o nuo 7 valandos.

Be to, numatoma, jog paplūdimyje prekyba taip pat bus ribojama – nebebus leidžiama prekiauti visą parą.

Šią vasarą mieste atsirado nauja paslauga – žaidimų automatai. Iki šiol juos pastačiusiems asmenims rinkliavos mokėti nereikėjo, tačiau naujoje tvarkoje numatyta, jog už vieną žaidimų automatą per mėnesį į miesto biudžetą reikės pervesti 30 litų.

Naujoje tvarkoje prekeiviams numatyta ir šiokių tokių gerų naujienų. Dokumentus leidimui gauti bus galima pateikti ne tik savivaldybėje, bet ir elektroniniu paštu ar faksu.

Šiai naujai tvarkai dar turi pritarti miesto taryba.


Šiame straipsnyje: prekyba viešose vietoseprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada tai baigsis

Kada tai baigsis portretas
Biurokratizmas dideja

TTT

TTT portretas
Rado prie ko prisiknisti.Veikt naturit ką.

kam rūpi

kam rūpi portretas
Pasakykit, ponai politikai, ar jums labai rūpėtų estetika ar grožis, kai gurgtų pilvas ir badas žvlegtų į akis, juk prekiauja vien pensininkai kurie ir taip badu marinami. Nei gėdos nei sarmatos. Kabina kablį senukams už diržo ir velka juos miškan kaip pasakoj.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių