Prekybai maistu – karščio smūgiai

Pastarosiomis dienomis klaipėdiečiai pyksta įsigiję sugedusių maisto produktų, nors garantinis jų terminas dar nepasibaigęs. Žmonės teigė, kad skundais neužverčia Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių tik todėl, jog esą neverta vaidytis su prekybininkais dėl kelių litų.

Klaipėdietė Diana viename uostamiesčio prekybos centre kelis kartus pirko pieno. Visais atvejais jo garantija buvo nepasibaigusi, tačiau parsinešusi produktą namo moteris turėjo jį išpilti lauk, nes pienas buvo sugižęs.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Rima Slaboševičienė teigė, jog karštomis dienomis gyventojų skundų dėl prekyvietėse įsigytų sugedusių maisto produktų nepadaugėjo.

"Vartotojas visas pretenzijas dėl nekokybiško produkto pirmiausia turėtų pateikti pardavėjui. Galimas dalykas, kad kažkur buvo pažeistos produktų laikymo sąlygos ir jis sugedo. Jei su pardavėjais susitarti nepavyksta, tada reikėtų susisiekti su Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriais, kurie užregistruos skundą ir jį nagrinės", – teigė R.Slaboševičienė.

Esą per tas karštas savaites skundų dėl nekokybiškų produktų nepagausėjo, bet buvo nepasitenkinimo dėl ištirpusio šokolado. Tačiau dėl sugižusio pieno ar supelijusios duonos niekas nesiskundė.

"Per keliolika minučių pienas, nešamas namo, net esant tokiems dideliems karščiams, sugižti neturėtų. Bet jei žmogus paliko greitai gendančius produktus automobilyje, vaikštinėjo po kitas parduotuves, tada, kol grįžo namo, pienas galėjo ir užrūgti", – pripažino R.Slaboševičienė.

Pasak inspektorės, parduotuvės paprastai kontroliuoja, kaip iki jų atgabenami produktai, ar jie buvo atvežti tinkamoje temperatūroje.

Klaipėdietė Ona dienraščiui teigė, kad šią savaitę įsigijo sugedusį mėsos gaminį, taip pat – duonos, kurios kiekviena riekutė buvo su pelėsiu.

"Niekur nėjau ir nesiskundžiau, nes sveikatos tam nebeužtenka, o ir kasos kvito nebeturėjau. Labai apsigavau. Todėl tegul žmonės atidžiau pasižiūri, ką perka", – patarė klaipėdietė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių