Prekybininkų mugė viliojo kvapais ir skoniais

Šurmuliuojančiame uostamiestyje vakarinių renginių belaukiantiems miestiečiams prekybininkai Kruiziniame terminale siūlo skanauti ūkininkų produkcijos ir išsirinkti suvenyrus ar lauktuves namiškiams.

Tradicinėje Laivų parado šventės akcentu tampančioje mugėje šiemet susirinko ūkininkai iš visos Lietuvos.

Pirkėjams siūloma įsigyti pagal senąsias technologijas raugtos ir keptos naminės duonos. Sūrių gamintojai siūlo įvairiausiais prieskoniais gardintų sūrių, kurių kaina svyruoja nuo 1,8 euro už 200 gramų iki 2,40 ar 3 eurų. Didesnį gabalėlį galima įsigyti už 6,20 euro.

Eilutės pirkėjų rikiavosi prie gardžiais dūmo kvapais kvepiančių prekystalių, nuklotų rūkytais mėsos gaminiais. Rūkyto kumpio kilogramas kainuoja 7,80 euro, lašinių – 5,5 euro. Kaimiškos dešros kainuoja nuo 6,20 iki 7,50 euro. Populiariausia prekė, kaip užkanda, šeštadienį buvo vytintos kiaulienos juostelės arba dešrytės, kurių 100 gramų kainuoja nuo 1,5 iki 3,5 euro.

Mugėje galima buvo rasti įvairiausių prieskonių, tekstilės gaminių, rankų darbo muilo. Medžio drožėjai medinius šauktus pardavinėjo pigiau nei Kaziuko mugės metu – vos už 1 eurą. Drožėjai siūlė Klaipėdos vaizdais puoštų medinių padėkliukų ir kitų gaminių.

Išalkusiems siūloma pasistiprinti šašlykų porcija, kuri kainuoja 7 eurus. Sriubos kaina – 2 eurai, o porcija plovo kainuoja 3 eurus.

Karščiu alsuojančioje Klaipėdoje mugės lankytojai ieškojo ledų ir vaisvandenių pardavėjų.

Bokalas alaus šventėje kainuoja 2,5 euro, sidro – 3 eurus, o gira – 2 eurus.

„Ir kas mums gali paaiškinti kiek mums galima išgerti, o kiek ne? Mes su vyru norime atsigaivinti karštą vasaros dieną. Esame inteligentiški ir išsilavinę žmonės. Dalyvaujame visose Klaipėdos šventėse. Matyt tai bus paskutinė šventė, kurioje dar galime rasti alaus“, – pastebėjo klaipėdietė Regina, su vyru laukdama kol padavėja įpils bokalą alaus.

Jei karštis miestiečius viliojo prie vaisvandenių ir alaus prekystalių, tai rūkytos žuvies pardavėjai liūdnai dairėsi pirkėjų.

„Gal vakare bus daugiau žmonių. Kol kas visi traukia prie jūros. Mes siūlome rūkytus karšius po 3 eurus, didesni kainuoja 5-6 eurus. Ešerių kaina – 5 eurai, rūkytos skumbrių – 3 eurai. Upėtakiai brangesni – nuo 8 iki 10 eurų. Šamai kainuoja 8 eurus“, – kainas vardijo rūkytos žuvies pardavėjai.

Kiti prekybininkai, kurie nesulaukė pirkėjų, šmaikštavo savaip. Jaunuoliai prie savo palapinės pakabino užrašą, skelbiantį, kad rytoj pirkėjų laukia nemokamas alus.


Šiame straipsnyje: laivų paradasmugėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Ar ta mugė negali būti toliau nuo pakrančių, nes per prekiautojus neįmanoma praeiti į terminalą, o ypač su vaikišku vežimėliu.Kažkur tolėliau gali būti ledų, karštų vaflių, saldžios vatos, gaiviųjų gėrimų pardavėjai. Mes su šeima ėjome laivų pažiūrėti, o ne mėsos ar rūbų pirkti :)

svečias

 svečias portretas
Ir oras geras buvo užsakytas ir mugė buvo. Bet paprasto vandens sunku buvo rasti.Kažkas neatvežė šiukšlių dėžių. Vykstant į šventę sugadino nuotaiką kad nebuvo galima mašinos pastatyti. Prie buvusios Baltijos " statyklos yra laisva buvusi mašinų aikštelė . Ten mažiausiai 100 mašinų tilpo. Ir iš viso turėtų organizatoriai nurodyti kur galima mašinas ateityje statyti. Sutikčiau ir už mokamą vietą 1 eur mokėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių