Klaipėdą užtvindė rekordinis devintasis „Vilties bėgimas“

Sekmadienį uostamiestyje įvyko devintasis „Vilties bėgimas“, skirtas solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis bei paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą.

Jame dalyvavo tūkstančiai mėgėjų ir profesionalių bėgikų iš visos Lietuvos ir užsienio.

Prisijungė olimpiečiai

Kol kas nėra paskelbta, kiek tiksliai dalyvių bėgo, tačiau šiemet sulaukta didesnio susidomėjimo nei pernai. Iki renginio pradžios buvo užsiregistravę apie 5 tūkstančiai entuziastų – dviem tūkstančiais daugiau bėgikų nei praėjusiais metais. Dalyvauti panoro nemažai moksleivių, mokytojų, gydymo įstaigų darbuotojų.

Prisijungė ir Rio de Žaneiro olimpiečiai Remigijus Kančys ir Diana Lobačevskė bei kiti žinomi sportininkai: Justinas Beržanskis, Renalda Kergytė, Živilė Balčiūnaitė ir Vaida Žūsinaitė. Iš viso bėgo apie 750 profesionalių sportininkų.

Naujovė – pusmaratonis

Į „Vilties bėgimo“ atidarymo šventę atvyko ir Klaipėdos miesto Meras Vytautas Grubliauskas bei startą paskelbęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Šiųmetė renginio naujovė – pusės maratono – 21.98 km trasa. Ją ir dešimties kilometrų distanciją rinkosi profesionalūs bėgikai. Tarp mėgėjų buvo populiariausios – 5.6 km ir 2.9 km trasos. Mažesnį, 0.6 km nuotolį pasiryžo įveikti neįgalieji, mamos, stumiančios vežimėlius.

„Vilties bėgimo“ trasa tęsėsi nuo prekybos centro BIG iki Vasaros estrados. Šiemet buvo bėgama ne tik šia kryptimi. Pirmiausiai profesionalūs sportininkai startavo nuo Šv. Pranciškaus onkologijos centro iki BIG, vėliau su kitais bėgikais grįžo į Vasaros estradą.

Dėl masinio renginio uostamiesčio vairuotojams sekmadienį popiet teko aplenkti miesto centrą. Dėl eismą šioje Klaipėdos dalyje trikdžiusių bėgikų reikėjo pakoreguoti ir Klaipėdos autobusų trasas.

Nustebino pabrangusi auka

Vadinamoji auka – dalyvio mokestis priklausė nuo pasirinktos distancijos ir renginio dieną brango. Kai kuriuos vilties bėgikus nustebino nemažas dalyvio mokestis.

Renginio atstovas Valdo Daujoto teigė, kad vadinamoji auka priklausė nuo pasirinktos distancijos. Pavyzdžiui, dešimties kilometrų trasa iki gegužės 13-osios kainavo 10, vėliau – 15 eurų. Pusės maratono trasa – 20 eurų, o nuo šeštadienio – dar dešimčia eurų daugiau. Mažiausiai atsiėjo 0,6 kilometrų trasa – trys arba keturi eurai.

Klaipėdiečiui Šilojų seniūnaitijos seniūnaičiui Aurimui Mockui, bėgančiam jau ketvirtą kartą, pasirodė neteisinga, jog aukoti kviečiantis renginys turi tokį tikslų kainoraštį. Atskubėjęs su dešimčia eurų kišenėje jis liko be dalyvio numerėlio. Pernai bėgimas atsiėjo pigiau..

„Didesnį šoką už kalafiorų kainą parduotuvėse gali gauti tik atvažiavęs su 10 eurų į „Vilties bėgimo“ 10-ies kilometrų starto vietą, kai sužinai, kad registracija tau kainuoja 15 eurų. Tik todėl, kad to nepadarai iš anksto. Apmaudu, kad toks gražus renginys tampa komercijos dalimi. Žinoma, duodi, kiek turi, ir grąžos neprašai. Ankstesniais metais paaukojau dvigubai daugiau niekieno neprašomas. Bėgu ne dėl savęs, darau tai iš idėjos. Tačiau bėgdamas be numerio tikrai jaučiausi nejaukiai. Pirmą kartą man ši distancija tapo ne vilties, o apmaudo kilometrais", – neslėpė nusivylimo klaipėdietis.

Pernai Šv. Pranciškaus onkologiniam centrui paaukota daugiau kaip 60 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alida

Alida portretas
Nereikia duoti tų marškinėlių ilgų distacijų bėgikams, kurie reklamuojami kaip kainuojantys 30 Eur. Tik juokas paėmė juos pamačius. Tikrai neverti jie tokios kainos. Užtektų pačių pigiausių, tik, kad su simbolika būtų. Ir dar krūva makalatūros prikišo (ale reklama, bet anglų kalba). Ir dar tas priverstnis mokestis, priklausomas nuo distancijos ilgio. Tipo, jei nusiteikęs įveikti ilgesnę distaciją, tai gal turi dar kelių mokestį susimokėti. Taip viskas negražiai atrodo iš organizatorių pusės.Dar paskui giriasi, Kad "Suaukota" nemaža suma. Tik, deja, gal tai reiktų ne auka vadinti. Pabaigai - pagarba dalyviams, štai į juos pažiūrėjus toks pasidžiavimas jais kyla, toks labai labai geras, šiltas jausmas

Bėgusi

Bėgusi portretas
Nebeverkit, jei skaitėt informaciją apie starto vietas ir pan, tai turėjote ir matyti, kad renginio dieną bus didesnis dalyvio mokestis. Niekas nedraudė iš anksto užsiregistruoti.

Nusivylęs

Nusivylęs portretas
Mane ištiko lygiai toks pat likimas kaip ir seniūnaičio. Atėjau su 10eur, galvojau duosiu be grąžos, še tau, prasibėgau be numeriuko, tikrai buvo nesmagu
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių