Prevencijos skyriaus pareigūnai - į pagalbą gyventojams

  • Teksto dydis:

Daiktų žymėjimas – viena iš prevencinių priemonių, ne tik apsauganti turtą nuo ilgapirščių, bet ir padedanti išaiškinti daugiau vagysčių. Todėl pasirūpinti daiktų saugumu panoro ir vaikų socialinės paramos ir ugdymo centro „Dienvidis” kolektyvas, kuris į pagalbą pasikvietė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus bendruomenės pareigūnus.

Vaikams pareigūnai papasakojo, jog pats žymėjimas vargiai gali apsaugoti daiktus nuo ilgapirščių, tačiau policijos darbuotojai, sulaikę įtariamąjį ir pas jį radę svetimo turto, pagal jo numerius gali išsiaiškinti savininkus. Vagis taip pat atbaido ir matomoje vietoje priklijuotas lipdukas, reiškiantis, kad daiktas pažymėtas policijoje. Pranešant apie prarastą pažymėtą policijoje daiktą, apie tai reikėtų įspėti policijos pareigūnus.

Po trumpo pokalbio pareigūnai žymėjo vaikų bei centro darbuotojų mobiliuosius telefonus, kompiuterius bei visus centre buvusius dviračius.

Pareigūnai primena, kad pažymėti daiktus jie gali ne tik policijos komisariatuose, bet ir atvykę į namus, darbovietes, bendruomenių centrus ar mokymo įstaigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių