Prevencinė akcija nepateisinio klaipėdiečių lūkesčių

Švietėjiškas renginys apie širdies ligų prevenciją tapo kantrybės išbandymu. Įpusėjus akcijai moterys nesulaukė žadėtos paskaitos.    

Antradienio vakarą Klaipėdoje viename iš prekybos centrų vyko pažintinio pobūdžio vakaras iš kampanijos „Raudona suknelė“ švietėjiškų renginių ciklo.

Klaipėdietėms, kaip ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojoms, kardiologė turėjo papasakoti apie širdies ligų prevenciją. Tačiau įpusėjus renginiui susirinkę renginio dalyviai gydytojos taip ir nesulaukė.

Moteris žvalgėsi viena į kitą, nesulaukdamos žadėtosios paskaitos apie širdies ligų prevenciją. Situacijos nepaaiškino  ir renginio vedėjai.

Laukimą praskaidrino vakaro metu savo kūrybos dainas dainavo bardė Žaneta Taraškienė. Gydytoja kardiologė pasirodė antroje renginio dalyje.  

Renginio garbės viešnia – uostamiesčio literatė, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė pristatė ištraukas iš savo naujojo romano. 

Daugiavaikė motina įsitikinusi, kad moteris nuo pavojingų ligų saugo ir pomėgis, dėmesio skyrimas savo mėgstamai veiklai.

S.Simanaitienė susirinkusias moteris pakvietė kartu karpiniais iš raudono popieriaus papuošti švietėjiško renginio akcentą – moters maketą.

Lietuvos širdies asociacija tarptautinę švietėjišką kampaniją „Raudona suknelė“, skirtą moterų širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai, kovai su šių ligų rizikos veiksniais ir sveikos gyvensenos principų propagavimui, organizuoja antrus metus.

Lietuvos širdies asociacijos prezidentės profesorės Žanetos Petrulionienės teigimu, moterims žymiai dažniau nei vyrams nediagnozuojamos ir negydomos širdies ir kraujagyslių ligos.

Ne visos moterys žino, kad pagrindiniai širdies ligų ir insulto rizikos veiksniai yra aukštas kraujospūdis, didelis cholesterolio kiekis kraujyje, cukrinis diabetas, rūkymas, mažas fizinis aktyvumas, nesveika mityba, sukelianti nutukimą ir antsvorį.


Šiame straipsnyje: raudona suknelėširdies ligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Manau, kad čia rašybos klaida: "Moteris žvalgėsi viena į kitą, nesulaukdamos žadėtosios paskaitos apie širdies ligų prevenciją. Situacijos nepaaiškino ir renginio vedėjai." Manau, kad teisingai turėtų būti: " Moterys žvalgėsi viena į kitą..."

Nijolė

Nijolė portretas
Labai keistas straipsnis, neatitinka tiesos. Taip, buvo nesklandumų, gydytoja vėlavo. Bet tuo metu dalyvės kūrė raudonąją suknelę. Tada atvyko gydytoja Dalia Jarašūnienė ir skaitė nuostabų pranešimą: gyvą, informatyvų, su jumoru. Apskritai labai ačiū gydytojai, tokio nuostabaus pranešimo nesu girdėjusi ir dar apie sveikatą. Atsakė į visų dalyvių klausimus. Kantriai ir po renginio konsultavo dalyves. Taigi, gerb. Sandra Lukošiūte, nepabusvusi iki galo, nedarykite savo išvadų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių