Prie baseino nuties naują įvažą

Uostamiestyje įsibėgėjus vaikų mokymo plaukti programai, prie "Gintaro" sporto centro ketinama įrengti autobusų įvažą. Jos prireikė todėl, kad moksleivių grupes į plaukimo pamokas atvežantis autobusas negali įsukti į baseino kiemą ir sustojęs gatvėje trukdo eismą.

Klaipėdoje antrokų mokymo plaukti programa startavo kartu su naujais mokslo metais.

Po kiek daugiau nei mėnesį vykstančių pamokų paaiškėjo, kad miestui teks kiek patobulinti ir susisiekimo su "Gintaro" sporto centro baseinu infrastruktūrą.

Prasidėjus mokymo plaukti programai, vaikus į pamokas minėtame baseine kaskart atveža ir išveža autobusas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus paaiškino, kad autobusas negali įvažiuoti į baseino kiemą, o sustojęs gatvėje prie baseino dažnai trukdo kitiems automobiliams.

Todėl nuspręsta, jog greta "Gintaro" sporto centro baseino vertėtų įrengti įvažą, kur galėtų išlipti atvežti vaikai.

"Kai sustoja, autobusas užima didžiąją dalį gatvės, o netoli yra ir šviesoforu reguliuojama sankryža, todėl susidaro automobilių kamšatys. Matome tik tokią išeitį, juolab kad mokymo plaukti programa yra ilgalaikė. Autobusas tvarkingai sustotų toje įvažoje ir nebekeltų pavojaus eismo saugumui", – paaiškino R.Mockus.

Pašnekovo teigimu, tokiam siūlymui jau pritarė ir miesto Saugaus eismo komisija.

Naują įvažą arba lėtėjimo juostą, kurioje galėtų sustoti autobusas, ketinama įrengti netoli įvažos į baseino kiemą arba greta jau esančios autobusų stotelės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, jog tinkamos autobuso vietos įrengimo darbai neturėtų ilgai užtrukti, tačiau kada tiksliai įvaža bus įrengta, kol kas nežinoma.

Neatmetama, kad S.Daukanto gatvėje pradėjus šalinti medžius ir atsiradus daugiau vietos, autobusui bus leidžiama bent laikinai stoti atsilaisvinusioje erdvėje.

Pašnekovė pastebėjo, kad pokyčių dėl nepatogumų šioje vietoje prašė ir į savivaldybę kreipęsi gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grybšnis

Grybšnis portretas
matomai tai miesto dovana naujajai "Gintaro" baseino direktorei...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių