Prie jūros – tik už eurus

Nuo šio sezono pradžios poilsiautojai turės susimokėti už automobilių stovėjimą trijose Karklės aikštelėse ir automobiliams skirtose vietose prie Olando Kepurės.

Kelyje Klaipėda–Karklė–Dargužiai, nuo 8,6 iki 11,7 kilometro, šią vasarą plušės kelininkai. Tikinama, kad šio kelio ruožo rekonstrukciją pavyks baigti iki šių metų rudens.

Šiltomis pavasario dienomis klaipėdiečiai jau traukia prie jūros, automobilius statydami automobilių aikštelėje prie Olando Kepurės. Šioje vietoje vairuotojai kol kas mašinas palieka dviem eilėmis.

Ateityje nuo gegužės 1-osios iki rugsėjo 15-osios už stovėjimą žmonės turės susimokėti 30 euro centų už vieną valandą.

"Tačiau statyti bus galima tik ten, kur pažymėta. Veikiausiai žmonės stato mašinas antra eile kelkraštyje. Tačiau, prasidėjus kelio rekonstrukcijos darbams, to daryti nebus įmanoma", – aiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus.

3,1 kilometro ilgio ruožas jau pradėtas tvarkyti.

"Savivaldybė rūpinasi tiesiamais šaligatviais ir dviračių takais. Bus įrengtos požeminės komunikacijos, lietaus nutekėjimo sistemos, apšvietimas. Iš mūsų pusės skirta 1,13 mln. eurų. O Lietuvos automobilių kelių direkcija kelio dangai tiesti yra atseikėjusi 1,2 mln. eurų", – būsimas išlaidas skaičiavo A.Ronkus.

Šiuo metu iš rekonstrukcijai skirtų pinigų yra įrengtos trys automobilių aikštelės Karklėje ir viena – ties Olando Kepure. Iš viso įkurdinta 150 automobilių stovėjimo vietų.

"Dabar automobiliai stovi tvarkingai. Tokio chaoso, kaip būdavo anksčiau, nebėra", – pasidžiaugė A.Ronkus.

Šią vasarą turistams teks apsiginkluoti kantrybe. Kelininkai žada eismo juostas uždaryti vieną po kitos ir tokiu būdu pakloti naują asfalto dangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Algirduk, tai komentuojant reikėtų išsistudijuoti biurokratų valdymo struktūrą :) Ir ar šiuo atveju tas turi kokią reikšmę?

Linas

Linas portretas
Keistas savivaldybių požiūris. Pirma įrenkite aikšteles mašinoms statyti o tik tada lakstykite su baudos lapeliais.Kur jūsų manymu tas mašinas reikia palikti,jeigu vietos nėra.Kodėl negali žvyrkelio išasfaltuoti,tai tada nereikėtų brautis pro Girulius ir Melnaragę o būtų galima išvažiuoti tiesiai pro Romų gyvenvietę į autostradą.

ezys

ezys portretas
varge vargeli, skundziasi zmones viskuo, o net nezino, kurioje vietoje Klaipedos miestas baigiasi :)) beja, Klaipedos senamiestyje yra net kelios vietos, kur automobili galima valandai palikti nemokamai, del to jau metai laiko kaip uz stovejima nemokejau nei karto, visada randu, kur nemokamai pastatyti. Svieskites mielieji troliai ;)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių