Prie Klaipėdos „Akropolio“ žvejai prekiaus šviežiu laimikiu

Pajūrio žvejai ką tik pagautą laimikį šį rudenį pardavinės ir prie didžiausio Klaipėdoje prekybos ir pramogų centro „Akropolis“. 

„Su žvejų atstovais ir miesto vadovais sutarėme, kad šviežia žuvimi žvejai galės kiekvieną dieną prekiauti ir prie „Akropolio“. Kaip ir ūkininkų turgaus prekiautojams žvejams nemokamai suteiksime vietas po stogu prie įėjimo į „Akropolį“ ir elektrą, reikalingą prekybai“, - sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. 

Galimybė pirkėjams pasiūlyti prie populiariausio prekybos ir pramogų centro įsigyti šviežios, ką tik pagautos žuvies, yra „Akropolio“ iniciatyvos skatinti smulkųjį verslą bei ūkininkus bei suteikti lankytojams dar didesnį prekių pasirinkimą dalis. Jau keletą mėnesių prie Klaipėdos „Akropolio“ trečiadieniais ir šeštadieniais vyksta pirkėjų pamėgta ūkininkų turgelių prekyba. 

Šiuo metu ūkininkų turgelyje prie „Akropolio“ prekiauja apie 20 pardavėjų, kurie siūlo įvairiausias prekes - uogas ir grybus, vaisius ir daržoves, rūkytus mėsos ir žuvies gaminius, šviežią kalakutieną, ekologiškas rabatas ir medų, pieną ir jo gaminius, taip pat ką tik keptas bandeles ir sausainius. Ūkininkų turgus prie Klaipėdos „Akropolio“ vyksta du kartus per savaitę, trečiadieniais ir šeštadieniais, nuo 9 val. iki 17 valandos. 

„Ūkininkų turgelis per trumpą laiką tapo populiarus, vieni žmonės ateina į „Akropolį“, pavyzdžiui, drabužių ar avalynės, o kartu nusiperka ir šviežių, ūkininkų išaugintų produktų, kiti trečiadieniais ar šeštadieniais atvažiuoja specialiai dėl turgelio“, - pasakoja O.Zibalis. 

Pasak jo, pirkėjams itin patinka tai, kad prie „Akropolio“ prekiauja tik patys ūkininkai ir tik savo pačių išaugintais produktais. 

Bendradarbiavimu su „Akropoliu“ patenkinti ir pirkėjai, ir ūkininkai. „Tokia iniciatyva yra naudinga visiems, ir tiems, kas prekiauja, ir atėjusiems apsipirkti. Mūsų žmonės juk įpratę maisto ieškoti ne tik parduotuvėse, bet ir turgeliuose.  Kiek bendrauju su pirkėjais - visi labai džiaugiasi turgeliu, ypač tie, kas gyvena arčiau „Akropolio“, - pasakoja ūkininkų turguje medumi prekiaujantis Modestas Žadvydas. 

Pasak jo, ūkininkams patrauklu tai, kad prie „Akropolio“ visada gausu pirkėjų. „Žmonių srautai čia didžiausi, tad mums tai patraukliausia vieta, nors gauname pasiūlymų prekiauti iš daugelio vietų, čia mums geriausia“, - sako M.Žadvydas.


Šiame straipsnyje: prekyba žuvimi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių