Prie Klaipėdos norintiems jungtis slengiškiams – dovana

  • Teksto dydis:

Tai bus išbandymas visoms valdžios grandims – po įvykusios apklausos dėl Slengių prisijungimo prie Klaipėdos sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Susitikęs su slengiškių iniciatyvinės grupės nariais, V. Grubliauskas teigė, jog įvykusi apklausa žymi ne kelio pabaigą, o atvirkščiai – kelio, kuris Lietuvoje dar yra pakankamai neįprastas ir nepramintas, pradžią.

Savaitgalį vykusioje apklausoje viešai skelbiamais duomenimis 54,7 proc. balsavusių slengiškių pasisakė už tai, kad Klaipėdos rajone esantys Slengiai būtų prijungti prie Klaipėdos miesto. Pritarti gyventojų iniciatyvai dėl Slengių gyvenvietės prijungimo prie Klaipėdos miesto dar turės ir miesto taryba. Šis klausimas jau svarstomas tarybos komitetuose.

„Gyventojų išreikšta valia bus išbandymas daug kam, ypatingai centrinei valdžiai – tiek Vidaus reikalų ministerijai, tiek Vyriausybei, tiek Seimui, kurie priiminės galutinius sprendimus. Tai bus išbandymas tuo aspektu, kiek žmogaus nuomonė yra svarbi, kiek žmonių apsisprendimas yra gerbtinas arba negerbtinas, ar bus į situaciją pažiūrėta nuodugniai, nuoširdžiai ir per žmogiškąją prizmę, ar bus įvertinti tik administraciniai veiksmai, techniniai parametrai ir panašūs dalykai. Linkiu, kad tiek Vyriausybė, tiek Seimas išgirstų žmonių lūkesčius“, –  sakė Klaipėdos meras. 

Prie Klaipėdos miesto pageidaujantiems prisijungti slengiškiams Klaipėdos meras įteikė miesto vėliavą.

Tai pagarbos ženklas ir padėka Slengių bendruomenei už tikėjimą Klaipėda.

„Vėliava neturėtų būtu vertinama kaip oficialus Klaipėdos teritorijos pripažinimas. Pirmiausia, tai pagarbos ženklas ir padėka Slengių bendruomenei už tikėjimą Klaipėda“, – sakė V. Grubliauskas.

Susitikime meras pabrėžė ir tai, kad negalima ignoruoti ir kitokią nuomonę turinčių slengiškių. Anot mero, visų laukia nemažas darbas, kad žmonės, kuriems nepakako argumentų pasisakyti už prisijungimą prie Klaipėdos, ateityje nenusiviltų ir nebūtų nuvilti.

Procedūros vyksta ir dėl galimo kai kurių kitų šalia miesto esančių teritorijų prijungimo prie Klaipėdos. Viena jų – teritorija, įsiterpusi tarp Klaipėdos miesto ir magistralinio kelio „Klaipėda–Liepoja“, kurioje yra gyvenamųjų namų kompleksas „Žaliasis slėnis“, sodų bendrija „Pakrantė“, statomi nauji individualūs namai. Procesas prasidėjo savivaldybei gavus gyvenamojo komplekso „Žaliasis slėnis“, esančio Aukštkiemių kaime, gyventojų prašymą. Dauguma jų naudojasi miesto infrastruktūra, dirba, mokosi, gydosi Klaipėdos mieste ir nurodo, kad jiems aktualus susiekimas viešuoju transportu, gatvių jungtis su Tauralaukiu, galimybė vaikus ugdyti miesto švietimo įstaigose.

Į Klaipėdos miesto savivaldybę taip pat yra kreipęsi uostininkai. Lietuvos jūrų krovinių kompanijų asociacija siūlo prie miesto prijungti ties pietine miesto riba esančią teritoriją, kuri reikalinga uosto veiklai vystyti bei pietiniam aplinkkeliui tiesti. Savivaldybė šiuo metu rengia ribų pakeitimo schemą. Ją parengus, bus galima kreiptis į Vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaclovas

Vaclovas portretas
Dar vienas nekorektiškas mero Vytauto Grubliausko poelgis. Argi taip galima elgtis su kaimynais. Čia tas pats, kaip lįsti į kaimyno kiemą. Kaip pasisakė vienas susitikime dalyvavęs Klaipėdos miesto tarybos narys (prisistatė gyvenantis Slengiuose, tačiau kaip jis gali būti miesto tarybos narys) miestas nieko negali pažadėti, na bet žolę nupjaus... Kad nėra ko pjauti, visos teritorijos privačios, arba priklauso regiono keliams... Viliotinis šokamas prieš rinkimus, kad parodyti kaip dirba, geriau susitvarkytų su smarve Pietiniame rajone, kur smirdi pagrinde miesto atliekos, nor meras Vytautas sako, kad tai rajono bėda... Vienu žodžiu ant nulėpusių ausų galima daug makaronų prikabinti...

kilkė

kilkė portretas
Tai Klaipėda Gargždų didysis brolis- daro ką nori. Persikrausto į kaimą ir nusprendžia, kad dabar čia bus Klaipėda. Kaip Rusija su Krymu.

klp

klp portretas
ziurek - galva issiplove sena tarka... plaukai neriebaloti, kaip cia buvo? o tas su plakatu tai jau samanes is pat ryto ipy...ses
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių