„Prie Kūčių stalo“ – kalėdinio sezono atidarymas kartu su LCC

  • Teksto dydis:

Gruodžio 2 d. 17 val. LCC tarptautinis universitetas kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius pradėti kalėdinį sezoną kartu su LCC bendruomenės rengiama labdaros muge bei koncertu. Renginio metu bus renkamos lėšos, skirtos Klaipėdos miesto nakvynės namų gyventojų Kūčių stalui suruošti.

Kalėdinė labdaros mugė – vienas šilčiausių ir jaukiausių universiteto renginių. Mugėje savo rankdarbius pristatys Klaipėdos miesto mokyklų, įvairių užimtumo centrų moksleiviai bei socialines paslaugas teikiančios įstaigos. Lankytojai galės paskanauti tradicinio obuolių gėrimo, gardžių kepinių, įsigyti įvairių tradicinių dirbinių ir kalėdinių papuošalų.

Mugėje surinktos lėšos bus skirtos Klaipėdos miesto nakvynės namų gyventojų sotesniam ir šventiškesniam Kūčių stalui. Šiemet, kaip ir penai, Nakvynės namų gyventojai bus vaišinami vaisiais, sriuba ir karštais patiekalais „Norime, kad jaukios šventės ir šventų Kalėdų dvasia ateitų ir pas tuos, kurie neturi namų – juk svarbiausia, kad Kalėdos apsilankytų širdyje. Šį šventinį jaukumo jausmą mes ir norime padovanoti – tegu niekas kalėdiniu laikotarpiu nesijaučia pamirštas ir vienas“, – mintimis dalijasi viena mugės organizatorių Vidmantė Tamošiūnaitė.

Renginio kulminacija taps LCC tarptautinio universiteto bendruomenės ruošiamas Kalėdinis vaidinimas. Specialiai šiam renginiui iš Kanados atvykusi spektaklio režisierė Connie Epp kalėdiniam vaidinimui suteiks šiuolaikiškumo – istoriją, nutikusią prieš daugiau nei 2000 metų, perkels į šiandieninius laikus. Kas bendro tarp tų laikų ir šiuolaikinio pasaulio, tuometinių ir šiandien gyvenančių žmonių? Muzikinis spektaklis apie paprastų žmonių viltį, tikėjimą ir meilę atvers duris į slapčiausias sielos gelmes ir taps žavinga šventinio laikotarpio pradžios švente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kan

kan portretas
Connie Epp atvyko is Kanados ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių