Prie Kuršių marių – atliekų kalnai

Saulėtą popietę pasivaikščiojimą gamtoje klaipėdiečiams apkartino prieš akis atsivėręs nemalonus vaizdelis. Pušyne, netoli Kuršių marių, gamtos mėgėjai išvydo ne po žiemos atgyjančią gamtą, o padangų ir šiukšlių krūvas.

Žmonės nereikalingais daiktais, atliekomis ir padangomis atsikratė poilsiautojų mėgstamoje teritorijoje.

Klaipėdiečiai pakraupę dėl tokio akiplėšiško poelgio, mat padangos gali tapti gaisro priežastimi ir padaryti nepataisomos žalos aplinkai.

Padangų gumai pagaminti naudojama per 30 skirtingų gumos rūšių, užpildų.

Šios medžiagos natūraliai gamtoje suyra per 140 metų.

Išvydę didžiulį padangų ir atliekų kalną, pasipiktinimą žmonės ėmė lieti socialiniame tinkle "Facebook".

"Tai visai netoli Kuršių marių. Tokia graži teritorija", – apgailestavo klaipėdietė.

"Rankeles tokiems teršėjams reikia nukapoti", – rašė kita socialinio tinklo naudotoja.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, bus imtasi visų reikiamų priemonių kaltininkams išaiškinti.

"Pirminiais duomenimis, teritorija – laisva valstybinė žemė. Drauge su už viešąją tvarką atsakingais specialistais nuvyksime į vietą, pasižiūrėsime, kokia ten situacija. Pirmiausia bus atliekamas tyrimas, siekiant nustatyti pažeidėjus. Jeigu nepavyks rasti kaltininkų, teritorija bus tvarkoma savivaldybės biudžeto lėšomis", – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Tai ne pirmas atvejis, kai žmonės nereikalingomis padangomis ir atliekomis atsikrato palikdami jas miškuose, atokesnėse nuo miesto teritorijose.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo S.Valiulio teigimu, visi šie pažeidimai yra registruojami.

"Prie konteinerių, privačiose ir viešose vietose padangas išmetę gyventojai yra įspėjami, surašomas reikalavimas jas pašalinti. Pagal numatytus reikalavimus susidėvėjusias automobilių padangas žmonės gali palikti servisuose, kuriuose jos buvo nuimtos, taip pat atliekų surinkimo aikštelėse", – kalbėjo S.Valiulis.

Visgi žmonės neretai jas išmeta, kur papuolė.

Už šį pažeidimą yra taikomos administracinės nuobaudos, kurios siekia iki 850 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Nuo gerimo ir rukymo smegenis pazeide nebepataisomai uz tai idiotais ir tapo daugelis

Anonimas

Anonimas portretas
Niu ir kur cia tie kalnai? Taaaip, viena kruva LABAI TVARKINGAI sukrauta, grazu ziureti, o stai del kitos tai tikrai GEDA -- suversta kaip papuole. Negrazu.. Dar galima duoti pastaba tai durnam zurnaliuksciui: Padangos NERA ATLIEKOS. Tai labai vertinga medziaga tinkama panaudoti ivairiems tikslams. Istisai melas apie siuksles prie mariu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek prisiveise brudo,buku ir besmegeniu zmoniu.Tai sitokie ir lemia balsavimus,O jaunimas i krumus.Tai neverkit ,kad esame paskutiniai ES galo sarase.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių