Prie Lėbartų ir Joniškės kapinių – eismo apribojimai

Lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, į kapines pagerbti mirusių artimųjų masiškai vykstančių vairuotojų prašoma išlikti atsargiems ir budriems. Prie Lėbartų ir Joniškės kapinių laukia eismo apribojimai.

Siūlo rinktis autobusus

Tradiciškai prie uostamiestyje esančių amžino poilsio vietų naudojamos vienpusio eismo schemos. Transporto priemonės nukreipiamos ratu.

Eismo organizavimas viena kryptimi neliečia maršrutinio transporto. Tad nenorintiems laiko gaišti spūstyse siūloma rinktis viešąjį transportą.

Autobusai į miesto kapines kursuos kas 5–7 minutes ir priveš arti jų. Dažniau nei įprastai jau kursuoja 11, 17, 18 maršruto autobusai. Organizuojami ir tradiciniai specialūs maršrutai – 99, 111, 117.

99 numeriu pažymėtas autobusas vyksta iš Jūrininkų prospekto stotelės į Joniškės kapines, 111 – iš geležinkelio stoties į Lėbartų kapines.

117 maršruto autobusais patariama naudotis tiems, kurie nori aplankyti abejas kapines. Jis važiuoja iš miesto ligoninių miestelio į Lėbartų kapines. Pravažiuoja ir Joniškės kapines.

Taip pat primenama, kad į Joniškės kapines galima nuvažiuoti ir 21 maršruto autobusu, o Lėbartų kapines galima pasiekti pasinaudojantis 11A, 11B, 28 ir 29 numeriais pažymėtais autobusais.

Situaciją kontroliuoja pareigūnai

Į kapines vykstantiems automobiliais prašoma neskubėti ir būti atidiems. Kasmet jų prieigose transporto srautai būna dideli. Situaciją čia stebės ir kontroliuos policijos pareigūnai.

Iš pietinės miesto dalies Joniškės kapines automobiliais norintys pasiekti žmonės turėtų važiuoti Vilniaus plentu, keliu Klaipėda–Palanga, Klemiškės gatve arba Joniškės gatvę pasukti iš Liepų gatvės. Šiaurinės dalies gyventojai turėtų pasiekti Liepų gatvę, o iš jos sukti į Joniškės gatvę.

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Siekiant išvengti spūsčių eismas bus ribojimas ir nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai jas galės pasiekti, važiuodami pro Kiškėnus, Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės keliu.

Įleis tik neįgaliuosius

Automobiliais arčiau prie kapinių bus leidžiama privažiuoti tik neįgaliesiems. Būtent tik jiems bus leidžiama įvažiuoti ir į pačias kapines trečiadienį nuo 8 iki 11 val.

Siekiant užtikrinti tvarką, bus prašoma parodyti ir neįgaliojo pažymėjimą.

Tokiu pačiu principu eismą taip pat numatoma organizuoti ir ketvirtadienį, per Vėlines.

Įvertinę realią eismo situaciją, policijos pareigūnai gali netaikyti parengtų eismo organizavimo schemų ir leisti važiuoti įprastine tvarka.

Atkreipiamas dėmesys, kad daugiausia lankytojų Visų šventųjų dieną kapinėse būna nuo 11 iki 16 val. Nenorintiems įstrigti spūstyse siūloma rinktis kitą laiką.

Lapkričio 2-ąją papildomi miesto autobusų reisai į kapines nebus organizuojami. Pabrėžiama, kad tokios būtinybės nėra, nes šią dieną srautai nėra dideli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elzė

 Elzė portretas
Palaikau Tadą. Važiavau šįryt nuo Dovilų link Joniškio kapinių. Na ir vieškeliai rajono... apie ratus, mašiną nebegalvoji, žiūrėk - savų dantų nepamesk. Negi sunku greiderį buvo paleisti, Europos valdininkai? O Gargždų kapinių privažiavimas, klampynė... ne lietus kaltas. Pataikei komentatoriau BORFai tipa su RENAULT CLIO. Su tokiais eismo apribojimais, vienos juostos eismu...Visas artimųjų lankymas paliko antroje vietoje, o gaila tokią dieną. Ačiū, Tadai.

Anonimas

Anonimas portretas
viešojo transporto turėtų būti skiriama daugiau nes spūstys į autobusus

BORFas

BORFas portretas
Palaikau Tada! Vaziavau vakar per Kiskienu apl-li, ten tankodromas, duobes, duobes ir duopes ir kai kur tesla. O arcia kapiniu vakar dar ekskavatorius ir kita technika dirbo. Visa masina purvina kaip is kolukio - siandien plovyklos tures rekordiska pelna per metus! Ir dar - pas mane sena ir didelia mashina - man biski iki liampos, bet kas vazios ten su naujais arba su tipa kia rio dydzio tai siandien dar sulauksum tokiu komentaru kad Tadui dar aciu pasakysite!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių