Prie memorialo pasigedo suoliukų

Skvere, kuriame yra Tautos kančios memorialas, klaipėdiečiams trūksta suoliukų. Miesto valdžios atstovai tvirtino, kad anksčiau jie čia buvo įrengti, tačiau suoliukus apniko girtaujantys benamiai.

Tautos kančios memorialas yra S.Daukanto gatvėje, prieš Klaipėdos miesto apylinkės teismą. Paminklas skirtas vietos politiniams kaliniams ir tremtiniams atminti.

Klaipėdietė Regina pasakojo, kad šis memorialas aplankomas ne tik birželio 14-ąją, Gedulo ir vilties dieną. Čia nuolat ateina žmonės, atneša gėlių.

„Ne kartą mačiau. Atvyksta ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai. Padeda gėlių“, – pasakojo moteris.

Pasak Reginos, daugiausia šioje vietoje, skirtoje politiniams kaliniams ir tremtiniams pagerbti, apsilanko vyresnio amžiaus žmonės.

„Gal žmonės nori ilgiau pabūti, pamąstyti, pasimelsti, bet čia nėra jokio suolelio. Tenka pritūpti ant bortelio. Kodėl miesto valdžia negali šioje vietoje įrengti bent poros suolelių. Žmonės tikrai būtų dėkingi“, – tvirtino klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad prieš daugiau nei aštuonerius metus prie Tautos kančios memorialo buvo įrengti suoliukai. Tačiau juos teko pašalinti.

„Ten nuolat rinkdavosi benamiai, girtaudavo. Gyventojai kreipėsi, kad suolai būtų pašalinti, siekiant išspręsti šią problemą“, – prisiminė vedėja.

I.Šakalienė teigė, kad į šią vietą savivaldybė jau yra atkreipusi dėmesį. Svarstoma galimybė suoliukus sugrąžinti.

„Ši teritorija po truputį tvarkosi. Svarstome galimybę joje pastatyti suolelius. Dabar kaip tik vyksta konkursas inventoriui įsigyti“, – teigė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donatas Valantinas, gyvenatis šalia

Donatas Valantinas, gyvenatis šalia portretas
Kas dieną kyla mintis, kas skulptūros autorius?

TAIP

TAIP portretas
Liberal-socdemai tam laiko neturi-Užimti kitom problemom,o čia tremtinių polit.kalinių problemos.Tai patys ir sręskit.A ne?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių