Prie mokyklų – keistos vaikų apklausos

Mamos socialiniame tinkle dalijasi nerimą keliančia naujiena – esą kažkokie asmenys prie Palangos mokyklų stabdė vaikus ir apklausė juos, nežinant suaugusiesiems. Dvi moterys galėjo atvykti automobiliu, pažymėtu užrašu "Pagalba vaikams", tačiau mokyklų vaizdo kameros tokios mašinos neužfiksavo.

Nerimas – dėl apklausos

Žinutė socialiniame tinkle apie keistas vaikų apklausas ėmė sklisti antradienį.

Esą vienas vaikas, sugrįžęs į namus, papasakojo prie ugdymo įstaigos stebėjęs keistą vaizdą.

"Prie vienos mokyklų po pamokų išėjusius vaikus mokyklos kieme prie pagrindinių durų pasitiko dvi moterys su planšete ir klausimais. Jos klausė vardo ir pavardės, kaip gyvena vaikas. Vaikai apklausiami buvo be mokytojų ir tėvų. Moteriškės atvyko juodu automobiliu, ant kurio durelių buvo baltas užrašas "Pagalba vaikams", – žinia dalijosi viena mamų.

Tėvai sunerimo, nes neaišku, kas ir kokiu pagrindu apklausinėja jų vaikus.

"Kas čia per praktika, kieno iniciatyva ir kokiomis teisėmis apklausiami vaikai?" – klausimus bėrė mamos.

Tėvams – nerimas

Pranešime minimos dvi mokyklos – Palangos V.Jurgučio ir kurorto "Baltijos" pagrindinės mokyklos.

V.Jurgučio mokyklos vadovė Laimutė Benetienė tikino, jog nerimastinga žinia jau apskriejo mokyklą ir jos vadovybę.

"Bet mes nepastebėjome tų ponių. Sulaukėme tėvų skambučių. Bet mokykloje yra kameros, budintys mokytojai, niekas nieko nematė. Situaciją stebime. Net nežinome, ar iš tiesų taip nutiko", – aiškino mokyklos vadovė.

L.Benetienė pastebėjo, jog bet kokios vaikų apklausos turėtų vykti tik su mokyklos žinia.

"Suprantama, jog būtent taip turėtų būti. O dabar net pareiškimo policijai nerašysi, juk niekas tų ponių nematė. Ką mes galime pranešti policijai?" – klausė mokyklos vadovė.

Kažkas paleido antį?

Kitos mokyklos, kuri minima socialiniuose tinkluose, vadovas Alvydas Kniukšta sakosi jau peržiūrėjęs vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą.

"Mes prie mokyklos turime vaizdo kamerų. Peržiūrėjome įrašus, nieko nematyti. Prie mūsų mokyklos nebuvo jokio automobilio ir jokių ponių. Nežinau, kas ką platina feisbuke. Bet kameros neužfiksavo jokių pašalinių ne tik įeinančių į mokyklą, bet ir prie aikštelės, kur daugiausia vaikų būna. Socialinė darbuotoja pereis visas klases ir paklausinės vaikų, ar kas ką nors matė", – vakar žadėjo mokyklos vadovas.

A.Kniukšta kėlė versiją, jog socialiniuose tinkluose, tikėtina, plinta netikra žinia.

"Kažkokia antis. Bent jau prie mūsų mokyklos to nebuvo. Kalbas aš girdėjau, bet realių žinių neturime. Tokios viešosios įstaigos nesu matęs, kurios darbuotojai atvažiuotų automobiliu su užrašu "Pagalba vaikams". Matyt, čia kažkokia psichozė. Gal prie vaiko kažkas priėjo ko nors paklausti, o jam ir pasirodė, kad apklausa. Negalima klausinėti, kur vaikas gyvena, kokia jo pavardė. Tai juk asmens duomenys. Mes jau net nuotraukas vaikų bijome skelbti", – tikino A.Kniukšta.

Įtaria kylančią isteriją

Palangos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Vargonienė tikino taip pat tik iš nuogirdų žinanti apie šį reikalą.

Vaikas – ne banditas, kad jį iš šeimos griebti reikėtų.

"Situacija labai keista. Neteko girdėti tokios viešosios įstaigos, kuri būtų pavadinta "Pagalba vaikams". Neturi niekas teisės apklausinėti vaikų, sugalvoti bet kas kokius nors tyrimus atlikinėti. Mes juk mokome vaikus neatsakinėti svetimiems į panašius klausimus. O gal ir isterija kilusi? Gal kažkas kišasi ten, kur jiems nereikia? Gal kažkam kilo noras surasti skriaudžiamus vaikus? Bet aš galiu pasakyti, kad Palangoje nė vienas vaikas nebuvo iš šeimos paimtas drastiškai. Tai pasitaikydavo tik kritiniais atvejais – po žmogžudystės arba namuose visus girtus rasdavo. Vaikas – ne banditas, kad jį iš šeimos griebti reikėtų", – tikino N.Vargonienė.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Palangos skyriaus specialistės apie socialiniuose tinkluose sklindančią žinią sužinojo paskutinės – vakar prieš pietus ir jokios tikros informacijos tikino neturinčios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta Jurgucio mokykla ne sventa

ta Jurgucio mokykla ne sventa portretas
vaikas sake jo klasioka mokytojai taip ibaugino kad atims is seimos nes jo vidurkis zemesnis kad vaikas bijo eiti i mokykla

Rapolas

Rapolas portretas
Ar tie pedofilai jau arestuoti? Byla iskelta?

...

... portretas
JEI vaikgrobystės biznis stringa, reikia kažkaip jį paskatinti... net ir provokacijomis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių