Prie palaimintos duonos nusidriekė eilė

Ankstyvą trečiadienio rytą Vasario 5-ąją - Šv.Agotos dieną žmonės plūdo į firmines bendrovės “Klaipėdos duona” parduotuves, kur buvo dalinami palaimintos duonos kepalėliai.

Į parduotuvę Rumšiškės g. iš pat ryto plūdo klaipėdiečiai pasiimti simbolinių šv.Agotos duonos kepalėlių, kuriuos kunigai palaimino rytinėse mišiose.

Mažas tamsios ruginės duonos kepalėlių formas bendrovės “Klaipėdos duona” darbuotojai pritaikė būtent Šventos Agotos dienai. Ši šventoji kankinė – kasdienės duonos globėja.

Šiemet bendrovė šia proga iškepė daugiau nei 4 tūkst. kepalėlius duonos, du kartus daugiau nei pernai, tačiau juos išgraibstė labai greitai.

Nuo seno laiminama būdavo būtent tamsi ruginė duona, kurią žmonės laikydavo įvynioję į baltą drobulę.

Buvo tikima, kad mišių metu pašventinta duona, saugoma namuose, sergsti juos ir juose gyvenančius žmones nuo nelaimių.

Maldose prašoma, kad palaimintos duonos galia sklistų mūsų namuose, kad nelaimės, ligos ir kitos negandos mus aplenktų.

Šis gerumo gestas – bendrovės “Klaipėdos duona” socialinė akcija. Tai – graži tradicija, kuri tęsiama daugiau nei dešimtmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas to Ppp

Pastebėjimas to Ppp portretas
O jau tau tai tik prie gėrimu bardakėliai suvokiami. Prie kokios naktinės girdyklos gali per naktį "švamti" ir manai, kad neatrodai apgailėtinai. Į tokius "jaunus žmones" net žiūrėti šleikštu, kai apsivėmę ir su sudaužytom marmūzėm šlitinėjat. Beje tikintys meldžiasi, kad "tokie" nors kiek akis prasikrapštytų ir jiems tai nei kiek nejuokinga, o verkti norisi, nes apgailėtinai atrodot.

Su Dievu viskas į gerą

Su Dievu viskas į gerą portretas
Moksliškai yra patvirtinta, kad palaimintas maistas pakečia savo tam tikras molekules;)

tai

tai portretas
kad ta duona savaime yra palaiminta, is gamtos ji duota ... kunigas pakrapijo duona kitokia patapo? na nebukim mes tokia jau patikli avinu banda
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių