Prie parduotuvės Alksnynėje švirkštus išmetė narkomanai?

Alksnynės mikrorajone gyvenantys žmonės šiurpsta prie parduotuvės matydami besimėtančius panaudotus švirkštus. Didelės krūvos medicinos priemonių per savaitgalį aptiktos netgi du kartus.

Praėjusią savaitę jauną klaipėdietį pribloškė šiurpūs radiniai. Prie Taikos pr. 84 esančios parduotuvės "Maxima", pro kurią kasdien praeina daugybė žmonių, mėtėsi medicininiai švirkštai.

Klaipėdos savivaldybės atstovai penktadienį pažadėjo, kad teritorija netrukus bus išvalyta ir duotą žodį tesėjo.

Tačiau kitą dieną vietos gyventojai vėl baisėjosi kitoje parduotuvės pusėje aptikę dar vieną nemenką krūvą adatų.

Klaipėdiečiai pasakojo prie prekybos centro "Maxima" dažnai matydavę besitrinančius narkomanus, vieną kitą numestą švirkštą. Bet šįsyk radiniai pribloškė daugelį – anksčiau nieko panašaus nėra buvę.

Pilietiškas jaunuolis internetinėje grupėje pasidalijo nuotraukomis ir įspėjo netoliese gyvenančias mamas pasaugoti savo vaikus.

Gyventojai svarstė, galbūt tai – narkomanų darbas, arba panaudotų medicinos priemonių atsikratė kuri nors gydymo įstaiga ar vaistinė.

Taikos prospekete įsikūrusio Respublikinio priklausomybės ligų centro Klaipėdos filialo vadovė Vaida Karulaitienė patikino, kad įstaiga su incidentu nesusijusi, esą švirkštai narkomanams neišduodami, o visos medicinos priemonės yra utilizuojamos įstatymų numatyta tvarka.

Viena klaipėdietė priminė, kad kitapus kelio įsikūręs švirkštų keitimo punktas, priklausantis Klaipėdos psichikos sveikatos centrui.

Oficialiai  jis vadinamas Žemo slenksčio paslaugų kabinetu. Pastarasis veikia adresu Taikos pr. 119, visai netoli "Maximos" parduotuvės.

Šiame kabinete vykdoma narkotinių ir psichotropinių medžiagų žalos mažinimo programa, skirta tiesiogiai Klaipėdos miesto gyventojams, vartojantiems švirkščiamąsias narkotines ir psichotropines medžiagas.

Viena iš Žemo slenkčio stacionariame kabinete teikiamų paslaugų – adatų ir švirkštų keitimas. Tad visai gali būti, kad šiukšlinti galėjo patys narkomanai.

"Išgirdęs apie šį incidentą informavau centro darbuotoją, ji iškart nubėgo patikrinti, tačiau teritorija jau buvo sutvarkyta. Ji labai aktyviai dirba, kad tokių atvejų nebūtų. Tas punktas tam ir skirtas, kad panaudoti švirkštai nebūtų mėtomi, kur papuola. Matyt, nutiko kažkoks neeilinis incidentas, gal su policija ar apsaugos darbuotoju susipyko", – spėjo Klaipėdos psichikos sveikatos centre dirbantis miesto tarybos narys Saulius Liekis.

Teigiama, kad įstaiga skatina paslaugų gavėjus panaudotas adatas ir švirkštus atnešti į Žemo slenksčio paslaugų kabinetą. Esą atsiradus jam miesto gatvėse besimėtančių švirkštų labai sumažėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Idijotai bent jau varotumet taip kad zmonem nekliutumet zmogiskumo nulis

to anb

to anb portretas
Pritariu !!!

!

! portretas
Nuduskit jau greiciau del savo narkotiku su tuo svirkstu siknoj! Zudyti narkomanus reikia! Siuksle o ne zmones!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių