Prie poliklinikos uostamiestyje – pokyčiai

Greta Klaipėdos sveikatos priežiūros centro įsibėgėja teritorijos tvarkymo darbai. Tarp iki žiemos numatomų įgyvendinti darbų – ir klaipėdiečius dažnai piktinusių laiptų remontas. Juos žadama pritaikyti neįgaliesiems ir vaikų vežimėliams.

Prieš kurį laiką startavo ir jau įsibėgėja uostamiesčio gyventojų ilgai laukti Klaipėdos sveikatos priežiūros centro (vadinamosios trečiosios poliklinikos) prieigų remonto darbai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova teigė, kad darbai numatomi teritorijoje tarp Taikos prospekto, Šturmanų ir Kalnupės gatvių bei sklypo Taikos pr. 76A.

"Darbai vyks ir iš vienos poliklinikos pusės, ir iš jos galo", – paaiškino I.Nachčiunova.

Tarp suplanuotų veiklų – ir pėsčiųjų takų dangų remontas. Aikšteles ir prievažas neįgaliesiems numatoma pritaikyti klojant specialias reljefines plyteles, taip pat atsiras patogios nuovažos neįgaliesiems bei vaikų vežimėliams.

Prie centrinio įėjimo žadama įrengti įvažą greitosios medicinos pagalbos automobiliams. Taip pat bus klojami kelio bortai, įrengiamos vejos, atnaujinamas apšvietimas, atliekami kiti darbai.

Neabejojama, kad gyventojus labiausiai nudžiugins pagrindinių į polikliniką vedančių laiptų atnaujinimas. Miestiečius piktindavo prasta jų būklė, tai, kad jie buvo sunkiai įveikiami neįgaliesiems bei į polikliniką skubantiems žmonėms su vaikų vežimėliais.

"Poliklinikos prieigos taps gražesnės ir šviesesnės, nes ten tikrai buvo tamsu. Be to, neabejotinai taps patogiau privažiuoti", – patikino skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Remontas prasidėjo neseniai, o jam atlikti numatomas pusės metų terminas. Vis dėlto tikimasi, kad rangovams poliklinikos prieigas pavyks atnaujinti kiek greičiau – iki žiemos.

Darbus, kuriems iš miesto kišenės prireiks kiek daugiau nei 260 tūkst. eurų, atlieka bendrovė "Šilutės automobilių keliai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarybinė

Tarybinė portretas
Anais laikais, kai mašiną turėjo tik kas 100-asis gyventojas, visi vaikščiojo ir laipiojo laiptais. Jei čia tik laiptų remontas, tai gal akis prasikrapštykite..... Reikia didelės mašinų aikštelės, o ne "nuskalbtų pinigų" naujiems laiptams.

hm...

hm... portretas
Galėtų padidinti aikštelę mašinoms iš Taikos pr. gatvės, o tai dažnai vietų nėra, nei čia, nei galiniame kieme esančioje aikštelėje, žmonės net ant šaligatvių jas stato. Priekinėje poliklinikos dalyje niekas nereikalingas didžiausias kalnas ir beprasmė trinkelėmis išklota aikštelė, šokti ten niekas nesiruošia, panaudokit protingai tą plotą.

Anonimas

Anonimas portretas
kada sutvarkysite laiptus nuo taikos pr gatves.Nei sveikas nei invalidas negali uzlipti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių