Prie Rusijos konsulato Klaipėdoje – cirkas

Prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje šiandien panašiu laiku vyko du piketai, ant kojų sukėlę policijos patrulius. Patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai čia būriavosi apie 11 val., o maždaug po valandos kelioms minutėms pasirodė prorusiški veikėjai.

Anot pareigūnų, nė viena asmenų grupė įstatymų nepažeidė ir neramumų nesukėlė. Nuo 11 val. prie Rusijos konsulato stoviniavo apie dvylika asmenų su Lietuvos, Ukrainos, Gruzijos vėliavomis. Taip pat savo rankose žmonės laikė plakatus su užrašais: „Šalin rankas nuo Ukrainos“, „Mes už NATO“. Apie planuojamą politinę akciją prieš Rusijos agresyvius veiksmus jos organizatoriai, tarp kurių ir – miesto tarybos narys Arūnas Barbšys, pranešė iš anksto.

„Piketuotojai išlaikė leidžiamą atstumą, kaip buvo žadėję išbuvo apie pusvalandį ir išsiskirstė“, – aiškino Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga.

Po minėtos akcijos sekė dar viena. Vidurdienį pareigūnai užfiksavo aštuonių asmenų grupę su Rusijos Federacijos bei Žemaitijos vėliavomis ir plakatais. Jie staigiai iškėlė vėliavas ir po aštuonių minučių išsiskirstė. Kas yra piketo organizatoriai, patruliai sakė nežinantys.

Veikiausiai tai antikonstitucine veikla kaltinami veikėjai ir jų lyderis Vaidas Lekstutis. Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis vyras internete skelbė žinią, kad karas su Rusija yra neišvengiamas. Esą tai geriausia „priemonė sunormalizuoti žmogaus norus ir pasaulėžiūrą“. Neseniai jam buvo iškelta byla už viešą pritarimą tarptautiniams nusikaltimams. V.Lekstutis sovietų trėmimus pavadino „išvežimu į gryną orą, prasivėdinimui“.

Vakar socialiniame tinkle jis mestelėjo dar vieną pastebėjimą: „Gabrielių Landsbergį ir jo mamą išgelbės tik raudonoji armija“, – rašė jis.

A.Leliugos teigimu, susirinkusieji įstatymų nepažeidė: „Mitingui iki penkiolikos asmenų nereikalingas leidimas. Nesakcionuotu piketu būtų laikomas daugiau nei penkiolikos asmenų sambūris, kuriam nebuvo išduotas savivaldybės administracijos leidimas. Taip pat nesilaikant atitinkamo atstumo nuo konsulato ir kitų objektų“, – nurodė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: konsulatasRusijaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas Sabonis

Arunas Sabonis portretas
sveiki darau erotinius masazus vyrams su laiminga pabaiga klaipedoje kaina nedidele 10 euru vyrukai liksit patenkinti laukiu

povilas

povilas portretas
Įsidėmėkit policijos mašinos Nr.HJG 261, kai sustabdys ir pradės auklėti Jūs atsakykite, kad pirma patys išmokite parkuoti mašiną, po to kabinėkitės prie kitų. Vertėtų komisarui apsvarstyti ir duoti atsakymą spaudai. Gal jie neliečiami angelai?

šiaip

šiaip portretas
TO to alex.> Gerbiamas Aleksas galimai ne lietuvis , todėl viena ar kita gramatinė klaida jo komentare nėra didelė nuodėmė, o kad toks megztaberetis patriotas kaip tamsta sugeba vienu sakiniu išsityčioti ne tik iš pono Alekso, bet ir iš lietuvių kalbos, tai faktas. Patarčiau pavartyti lietuvių kalbos pradžiamokslį.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių