Prie senojo policijos pastato – protestas už kuriantį miestą

Jau trejus metus gaisrų ir vandalų niokojamas buvusio Klaipėdos policijos komisariato pastatų kompleksas turėtų būti pritaikytas kultūros ir miesto bendruomenės reikmėms.

Tuo bandė įtikinti sekmadienį prie šio statinio į taikią protesto akciją susirinkę uostamiesčio kūrėjai. „Klaipėda turi vokiečių kultūros palikimą, kurį gali panaudoti kaip istorinės traukos objektą tiek telkiant vietines bendruomenes, tiek pristatant miestą turistams, kurių kiekvienais metais atplaukia vis didesni srautai“, – kviesdami į taikaus protesto akciją, socialiniuose tinkluose rašė renginio iniciatoriai.

Kūrėjai tikino, jog pastatų pritaikymas kultūros ir bendruomenės reikmėms būtų didelis ir drąsus žingsnis į ateitį.

„Mes parodytume, kad norime būti kultūros uostu, o ne toksiškai užkrėsta pramonine zona. Lietuvos valstybė ateities planuose yra numačiusi, kad Klaipėda bus apjuosta juodu pramonės lanku. Pramonės efektyviam darbui reikalingas tik siauros specializacijos personalas, todėl meno mokyklos, universitetai bus po truputį uždarinėjami, kas vyksta jau dabar“, – teigė akcijos aktyvistai.

„Šio renginio tikslas yra parodyti, kad Klaipėdos, visuomenė, bendruomenė, menuomenė nori šito pastato. Turi aiškią ir konkrečią viziją. Ir miestui tikrai laikas apsispręsti ir imtis drąsių žingsnių ir perimti šitą pastatą savo žinion“, – kalbėjo meno galerijos savininkė Andželika Baroti. Dabar vėl kilus kalboms, galbūt šį pastatą pritaikyti teismui, kuris čia veikė ir iki karo, Klaipėdos menininkai sunerimo, esą laikai yra pasikeitę ir teismui čia tikrai ne vieta.

„Tokių pastatų, kaip Jūros gatvėje 1, Klaipėdoje yra vos keturi. Mūsų manymu, jie turi būti atverti visuomenei ir priklausyti miestui, juo naudotis ir rodyti miesto svečiams. Mums bando prikišti, kad tokioms veikloms yra skirtas Kultūros fabrikas. Tačiau jis skirtas ne menams, jis veikia su kultūrinėmis industrijomis, ten rodomi spektaliai ir kino filmai, o miestiečių laisvalaikio leidimo zonai kaip tik ir tiktų buvęs policijos pastatas“, – tvirtino A.Baroti. Akcijos iniciatoriai kvietė klaipėdiečius ateiti ir pastovėti už policijos pastato pritaikymą kultūrai, edukacijai, turizmui ir draugiškam verslui.

Taip pat apkabinti ir simboliškai parodyti savo valią Klaipėdos miesto valdžiai ir Lietuvos vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką jūs čia vis vapat

Ką jūs čia vis vapat portretas
,,kurie išlaikys, kurie išlaikys..". Puikiai žinote kad šiais laikais mokėti ir išlaikyti pastata, patalpas, jas suremontuoti gali tik turtingi.Šios liberališkos nuostatos dėka mieste neliko jokių visuomeninių altruistų, tikros visuomeninės veiklos, išskyrus tą kurią globoja korumpouta valdžia, verslas ar partijos. Jeigu jau remontuojate ar renovuojate pastatus savivaldybės pinigais, reiškia paskui savivaldybei( ne kažkokiems biznieriams ar partinukų liokajams) jis turi atitekti. Šiuo atveju menininkai tikrai neturėtų pretenduoti į šią vietą nes patalpų mieste turi pakankamai. //// Laikas jau pertvarkyti protus ir baigti su tom liberastinėm taisyklėm.

Vėtra

Vėtra portretas
Pastatas turi atitekti tam , kas jį savo lėšomis renovuos , sutvarkys ir nuolatos juo rūpinsis . Teismai buvo yra ir bus . Vadinasi pastatas turės pastovų - nuolatinį atsakingą šeimininką. Menininkai jo neišlaikys . Galvoju yra slaptas noras vėliau tas "studijas" privatizuoti ir turėti nekilnoją turtą miesto centre. Kuriam Klaipėdos menininkui trūksta erdvės kūrybai ?

Momentas labai palankus

Momentas labai palankus  portretas
Pagal komentarus matosi ,kad klaipėdiečiai pasipiktinę verslininkų susiėjusių su menu siekiams užvaldyti istorinius pastatus, pasinaudojant liberalų partijos krize ir miesto valdžios pasyvumu įgyvendinant rimtesnius projektus
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių