Prie Socialinių mokslų kolegijos įjungtas šviesoforas

Važiuodami Minijos gatve, automobilių vairuotojai turėtų būti atidūs - prie Socialinių mokslų kolegijos eismą vėl reguliuoja šviesoforas.

Minijos ir Bijūnų gatvių sankryžoje šviesoforas, kuris ilgą laiką mirksėjo tik geltona šviesa, įjungtas vakar per pietus policijos nurodymu.

Neveikiant šviesoforui, dėl intensyvaus eismo šioje vietoje gatvę buvo sudėtinga kirsti pėstiesiems. Prasidėjus mokslo metams, jų srautai padidėjo - į Socialinių mokslų kolegiją nuolat eina studentai.

„Policijos pareigūnai iš pradžių nurodė šviesoforą įjungti pirmadienio rytą, bet vėliau pasitarę nusprendėme tai padaryti sekmadienį per pietus, kada mažiau mašinų. Siekėme, kad vairuotojams nebūtų šoko, jog jie priprastų prie pokyčių“, - tvirtino bendrovės „Sankryža“ technikos direktorius Andrius Kadagis.

Tačiau vėl eismą reguliuoti pradėjęs šviesoforas vairuotojams sukėlė nepatogumų. Dalis automobilių vairuotojų nepastebėjo, kad šviesoforas veikia ir sankryžą kirsdavo, degant raudonam signalui.

Neišvengta ir vadinamųjų „mechaninių“ avarijų. Sekmadienį vienam automobiliui sustojus prie šviesoforo, degant raudonam signalui, iš paskos važiavusi mašina trenkėsi į jo galą.

Kaip šviesoforas veikia eismą stebi ir policijos pareigūnai, ir įmonės „Sankryža“ darbuotojai.

„Iki pietų viskas buvo lyg ir gerai. Didelių problemų nekilo. Žiūrėsime, kaip bus vakare, kai visi iš darbų važiuos namo. Jei pasitvirtins, gal ir paliksime jį įjungtą. Gal reikės ką koreguoti“, - teigė A.Kadagis.

Šviesoforas prie Socialinių mokslų kolegijos išjungtas buvo, nes, jam reguliuojant eismą, susidarydavo automobilių spūstys Minijos ir Sausio 15-osios gatvėse.

 


Šiame straipsnyje: šviesoforas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių