Prie „Švyturio“ alaus daryklos – piketas (papildyta)

Ketvirtadienį prie Klaipėdoje esančio „Švyturio“ alaus daryklos vyko piketas. Susirinkę žmonės su plakatais rankose atėjo priminti apie turėjusį prasidėti įmonės darbuotojų streiką.

Pastarasis bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ gamybos padalinyje Klaipėdoje ir Utenoje turėjo prasidėti ketvirtadienį 6 val., tačiau Klaipėdos apylinkės teismas jį atidėjo trisdešimčiai dienų.

„Šiandien turėjo prasidėti streikas. Atėjome paprasčiausiai apie jį priminti“, – tvirtino vienos iš „Švyturio-Utenos alaus“ darbuotojų profesinių sąjungų pirmininkas Raimondas Tamošauskas.

Prie bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ gamybos padalinio Klaipėdoje susirinko aštuoni vyrai su plakatais rankose. Jie laukė, kad administracijos atstovai išeitų su jais pasikalbėti.

„Esame atviri diskusijoms“, – pabrėžė R.Tamošauskas.

Piketo metu per garsiakalbį buvo skelbiamas pranešimas įmonės generaliniam direktoriui, kad palaikomas darbuotojų streikas.

Piketas buvo filmuojamas. Piketuotojai įtarė, kad tokį pavedimą samdomos saugos tarnybos darbuotojui pavedė įmonės administracija.

„Nežinome, kam taip reikia elgtis“, – stebėjosi susirinkę žmonės.

Piketą stebėjo policijos pareigūnai. Incidentų nebuvo užfiksuota.

Ketvirtadienį piketuotojai turėjo rinktis ir Vilniuje. Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga pirmadienį 13 val. piketą planuoja surengti ir prie Klaipėdos apylinkės teismo, kuris atidėjo bendrovės darbuotojų streiką atidėjo trisdešimčiai dienų. Profsąjunga pasiryžusi skųsti pastarąjį sprendimą.

Už streiką alaus darykloje pasisakė 58 proc. gamybinių padalinių darbuotojai, turintys balso teisę.

Darbininkai streikuodami nori reikalauti, kad jų atlyginimai būtų pakelti 12,4 proc. Tačiau alaus daryklos administracija nenori vykdyti tokio reikalavimo, nes esą ji nepažeidžia nė vieno kolektyvinės sutarties punkto, o vidutinis bendrovės darbininko atlyginimas siekia 3 tūkst. 298 litus ir tai yra 55 proc. daugiau už šalies vidurkį.

Papildyta:

Bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ Korporatyvinių reikalų direktoriaus Dainiaus Smailio nuomone, Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimas atidėti alaus daryklos darbininkų streiką – vienintelis galimas objektyvus sprendimas įmonės ir šios bendrovės profesinių sąjungų ginče.

„Paskelbę streiką profsąjungų atstovai nepateikė jokio plano, kaip užtikrins nepertraukiamą gamybą. Palikus fermentavimo įrenginius be priežiūros, dėl juose susidarančio slėgio gali įvykti sprogimas. Tai situacija, pavojinga daugelio žmonių gyvybei. Todėl teismo nutartis, atidedanti streiką ir įpareigojanti sudaryti gamybos tęstinumo planą yra vienintelė logiška išeitis“, - tvirtino D.Smailys.

Anot jo, profesinių sąjungų ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ administracijos ginčas kilo dėl skirtingai interpretuojamo Kolektyvinės sutarties punkto, įpareigojančio kasmet peržiūrėti darbininkų atlyginimus.

„Nesutarimai kyla mums ir Profsąjungų vadovams skirtingai interpretuojant vieną Kolektyvinės sutarties punktą dėl kasmetinio atlyginimų peržiūrėjimo. Tokioje situacijoje yra civilizuota išeitis palikti sprendimo teisę teismui, o priežasčių nepasitikėti teismo sprendimu nėra“, – teigė D.Smailys.

Bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ administracija yra tikra, jog vykdo Kolektyvinę sutartį, tad buvo kreiptasi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą dėl organizuojamo streiko teisėtumo ir kartu dėl ginčijamo Kolektyvinės sutarties punkto išaiškinimo. Teismas atidėjo streiką mėnesiui.

Anot D.Smailio, „Švyturyje–Utenos aluje“ galiojančios Kolektyvinės sutarties nuostata dėl atlyginimo peržiūrėjimo apima keletą kriterijų – išorinį atlyginimų konkurencingumą, lyginant su kitų įmonių atlyginimais, bendrovės rezultatus, makroekonominę situaciją, vidutinį darbo užmokestį šalyje, bet ne vien infliacijos lygį, kuriuo vadovaujasi Jungtinė profsąjungų atstovybė. Vidutinis 1-7 lygio darbininko atlyginimas prieš mokesčius įmonėje „Švyturys-Utenos alus“ siekia 3298 litų. Tai yra 55 proc. daugiau, nei Lietuvos vidurkis, todėl objektyvaus pagrindo streikui nėra.

„Derybų metu siūlėme įvairius variantus – atlyginimų pakėlimą 1,8 proc., papildomą privatų medicinos draudimą, sporto naudas. Visi mūsų pasiūlymai buvo atmesti iškart, profsąjungoms net nepasitarus su darbuotojais. Jokių realiai įgyvendinamų kompromisinių siūlymų iš profesinių sąjungų taip pat nebuvo pateikta. Todėl kyla abejonių, jog vyko ne tikrosios derybos, o tik formalūs susitikimai, iš anksto žinant, jog tokie aukšti reikalavimai – kelti atlyginimus 12,4 proc. – nebus priimti“, – komentavo D.Smailys.

Jo teigimu, šiuo metu visi bendrovės padaliniai dirba kaip įprasta – produkcija įmonės klientus pasieks įprastu grafiku, o tai itin svarbu norint patenkinti per Joninių ilgąjį savaitgalį išaugsiantį produkcijos kiekį. Už darbą valstybinių švenčiu metu bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ darbininkams mokamas trigubai didesnis nei įprasta atlyginimas, už darbą poilsio dienomis – dvigubai didesnis.


Šiame straipsnyje: Švyturyspiketasstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
lietuvoje jaunimo nedarbas vienas didžiausių europos sąjungoje, tai jeigu seniai tingi dirbti ir tik piketuoti ruosiasi - tegul uzleidzia vietas jaunimui. o tada tegu sau piketuoja kiek nori - pries valdzia, pries blogo ora ar dar ka nors...

Tomui

Tomui portretas
Vaikeli, praleidai progą patylėti... Kaip tu manai, kodėl tie "seniai", kaip tu juos vadini, piketuoja? Ogi dėl tavęs, tavo ateities, kad tu galėtum Lietuvoje gyventi, dirbti ir gauti teisingą atlygį už savo darbą ir kad nereiktų tau bėgti iš savo tėvų žemės ...

WOW

WOW portretas
Eina sau jie neturedami jokio issilavinimo ir kvalifikacijos dirbdami juodadarbiu darba gauna nerealias algas ir dar streikuoja? JIe gal persigere ten ar ka? 3500 Lt alga jiems mazai? As apsales.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių