Prie uosto dreifuojantis laivas išplaukė į Klainingradą

Naktį iš pirmadienio į antradienį Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras 1.48 val. gavo pranešimą,  kad 16 jūrmylių į pietvakarius nuo Klaipėdos uosto vartų esantis laivas „Karacharovo“ dėl ant sraigto esančių kliūčių negali judėti sava eiga.

Iš Klaipėdos į Kaliningradą plaukęs laivas ėmė dreifuoti 1,5 mazgo greičiu kranto link. Laive tuo metu buvo 38 įgulos nariai ir 2 keleiviai.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro (JGKC) budėtojas radijo ryšio pagalba susisiekė su laivo „Karacharovo“ kapitonu, kuris pranešė, kad dreifą mažina išmetę viena inkarą.

Paieškos ir gelbėjimo laivui „Šakiai“ skubiai buvo duotas nurodymas pasirengti gelbėjimo operacijai, tačiau to neprireikė.

Susisiekęs su laivo „Karacharovo“ agentu, JGKC budėtojas perdavė informaciją apie situaciją ir pasiūlė laivui naudotis vilkikų pagalba.

06:50 val. JGKC budėtojas susisiekęs su  Kaliningrado JGKC ir pasikeitęs informacija apie įvykį,  vietos meteorologines sąlygas, gavo patvirtinimą, jog laivas laukia vilkikų pagalbos.

07:33 val. vilkikas TAK-9 pajudėjo iš Klaipėdos uosto į įvykio vietą suteikti pagalbą dreifuojančiam laivui. 

Parbuksyruoti į Klaipėdos uostą pasiryžęs laivas pasiekė „Karacharovą“, tačiau laivo kapitonas kol kas neleido pradėti jo gelbėjimo.

Pirmasis pranešimas apie laivo gedimą skelbė, kad apie sraigtą kažkas apsivyniojo. Tačiau dieną tapo žinoma, kad sugedo sraigto kintamojo dažnio mechanizmas. Laivo įgulos nariai bando jį suremontuoti patys.

Spėjama, kad vilkiko pagalbos dieną atsisakyta baiminantis didžiulių išlaidų, nors ir už vilkiko atvykimą iki sugedusio laivo teks sumokėti.

Dieną aprimęs vėjas leido nesibaiminti dėl įgulos likimo.

16.10 val. laivo kapitonas padėkojo Klaipėdos uosto vilkikui už rūpestį ir pasuko „Karacharovą" į Klainingrado pusę. Įgula pati suremontavo sraigtą.

Naktį prognozuojamas šiaurės besikaičiantis į šiaurės vakarų vėjas, kuris sieks iki 20 metrų per sekundę, bangos šiaušis iki 4 metrų aukščio.

Tikimasi, kad laivas sėkmingai pasieks Kaliningrado uostą.

 

 

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostaslaivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
nelaime yra nelaime, svarbu, kad visi sveiki ir gyvi. Idomu, koks uzsienieciu poziuris i musu uosta. Teko girdeti, kad cia labai brangu atplaukti, todel dauguma mus tiesiog aplenkia...

Hi hi

Hi hi portretas
Prie uosto dreifuojantis laivas išplaukė į Klainingradą

rasyti mokintis

rasyti mokintis portretas
klainingradas ? o ne klavishiningradas ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių