Prie valdančiosios koalicijos prisijungė centristas

Praėjus vos trims dienoms po antrojo mero rinkimų turo, trečiadienį Klaipėdoje pasirašyta trijų politinių jėgų, nusprendusių formuoti valdančiąją daugumą Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje, susitarimas. Prie visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" bei konservatorių prisijungė centristas Alvidas Šimkus, kas sukėlė partijos lyderio Naglio Puteikio nepasitenkinimą.

Politiko "akibrokštas" saviems?

15 metų Lietuvos centro partijai (LCP) priklausantis, į miesto tarybą šiemet išrinktas A.Šimkus tapo tuo atsvaros tašku, kuris įtvirtino valdančiąją daugumą Klaipėdos mieste.

Jis tapo 16-uoju pozicijos atstovu iš 31 (kartu su meru) naujai išrinktų politikų.

Trečiadienį mero V.Grubliausko kabinete, rotušėje, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis ir patvirtinta, jog kol kas bus kalbama tik apie programinių nuostatų derinimą ir nėra jokių kalbų apie būsimų postų dalybas.

Manau, kad būdamas pozicijoje, galėsiu miestui būti labiau naudingas, todėl apsisprendžiau jungtis prie konservatorių.

"Manau, kad būdamas pozicijoje, galėsiu miestui būti labiau naudingas, todėl apsisprendžiau jungtis prie konservatorių ir V.Grubliausko visuomeninio rinkimų komiteto. Mano kolegė Laima Juknienė galbūt irgi prisijungs prie koalicijos, nors ji ir nėra Centro partijos narė, bet ji vadovauja profesinei sąjungai, todėl turi pasitarti su juristais dėl šio žingsnio", – paaiškino A.Šimkus.

Nina Puteikienė, kuri taip pat nėra LCP narė, bet šios partijos buvo iškelta kandidate į Klaipėdos merus, veikiausiai prie koalicijos neprisijungs, nes socialiniuose tinkluose ji gana aštriai oponuoja merui V.Grubliauskui.

Prisijungimą prilygino išdavystei

A.Šimkaus žingsnis labai papiktino LCP pirmininką N.Puteikį, kuris esą tik iš žiniasklaidos sužinojo, kad Klaipėdoje V.Grubliausko visuomeninis rinkimų komitetas formuoja koaliciją su Lietuvos centro partija.

"Gal V. Grubliauskas tą koaliciją formuoja su kažkokia kita, bet ne Lietuvos centro partija?" – pranešime spaudai ironizavo LCP pirmininkas.

N.Puteikis pabrėžė, jog Lietuvos centro partija iš V.Grubliausko negavo jokio kvietimo į koaliciją. Vis dėlto, A.Šimkus teigė, kad tai netiesa ir pats N.Puteikis pritarė deryboms su visuomeniniu rinkimu komitetu "V.Grubliauskas ir komanda".

"Koalicijų sudarymo klausimus, kaip ir kitose partijose, sprendžia ne skyrius, ne skyriaus pirmininkas vienasmeniškai, o centrinė partijos valdyba ir taryba", – tvirtino N.Puteikis, kuris neigiamai vertina tokį A.Šimkaus elgesį.

Pasak LCP pirmininko, A.Šimkui partija nėra suteikusi jokių įgaliojimų eiti į koaliciją su V.Grubliausko komitetu.

"Jeigu A.Šimkus planuoja pasirašyti po tokiu koaliciniu susitarimu, bus svarstomas klausimas dėl jo pašalinimo iš LCP narių už įstatų pažeidimą. Labai gaila, kad žmogus, gavęs pirmą viešos politinės

veiklos galimybę, pamina dėl savo asmeninio intereso principus, ant kurių laikosi visų partija veikla. Dėl tokių žmonių mažėja rinkėjų pasitikėjimas ir parama partijoms", – įsitikinęs N.Puteikis.

A.Šimkus viešoje erdvėje buvo išvadintas Judu, o pasirašant sutartį, po rotušės langais piketavo du asmenys su plakatais, ant kurių buvo užrašyta įvairių užgaulių frazių, nukreiptų prieš naująjį tarybos narį.

Taryboje vyrauja naujokai

Klaipėdos taryboje be mero yra 30 narių. Net du trečdaliai jų – politikos naujokai.

Daugiausiai mandatų – net devynis turi visuomeninio rinkimų komitetas "V.Grubliauskas ir komanda".

Į miesto tarybą pateko V.Grubliauskas, Artūras Razbadauskas, Rimantas Taraškevičius, Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova, Vaida Žvikienė, Arvydas Cesiulis, Vytis Radvila ir Audrius Petrošius.

Šįkart 7 mandatus Klaipėdos taryboje iškovojo "valstiečių" atstovai – Arvydas Vaitkus, Vidmantas Dambrauskas, Artūras Bogdanovas, Arūnas Tuma, Viktor Senčila, Ligita Girskienė ir Romaldas Idzelevičius.

Šie rinkimai gana sėkmingi buvo ir uostamiesčio konservatoriams, kurie paprastai Klaipėdos taryboje laimėdavo 3–4 mandatus, šįkart jie gavo 6 vietas taryboje, į kurią pateko – A.Barbšys, Aidas Kaveckis, Kazys Bagdonas, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis, Rimantas Didžiokas.

Liberalų sąjūdžio atstovai, nuo kurių prieš rinkimus atskilo V.Grubliauskas ir išsivedė dalį kolegų, šįkart gavo tik 4 mandatus. Naujojoje taryboje dirbs Saulius Budinas, Edmundas Kvederis, Alina Velykienė ir Lina Skrupskelienė.

Tris savo atstovus taryboje turės ir Lietuvos centro partija, tai – Nina Puteikienė, Laima Juknienė ir A.Šimkus.

Na ir du mandatus iškovojo visuomeninio rinkimų komiteto "Titov ir teisingumas" lyderis Viačeslavas Titovas bei jo kolega Jurijus Šeršniovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puteikiene

puteikiene portretas
puteiki ką gavai kai pabėgai iš koncervatorių???

Senis

Senis portretas
Toks saldus žodis: LOVYS...

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
„Atkreipkite dėmesį, kad koalicija Klaipėdoje sudaroma be programos, be vertybių ir be deklaracijų. Pasiskirstė postus - ir viskas. Klaipėdoje prekiaujama postais. Jis (Vytautas Grubliauskas. - ELTA) nei karto nesikreipė nei į mane, nei į partiją, nei kaip dar kitaip. Jis pravedė asmenines derybas su Šimkumi ir viskas. Pripirko pigios darbo jėgos, pigių daugumos balsų plačioje rinkoje. Kainą mes sužinosime, kai Šimkus gaus postą“, - aiškino N. Puteikis. Seimo narys kategoriškai pareiškė, kad, informacijai pasitvirtinus oficialiai, A. Šimkus bus pašalintas iš Centro partijos. „Jeigu Šimkus pasirašė, mes jį mesim iš partijos. Kaip ir visos kitos partijos, kurios taip daro, kada vienas partijos narys išmaino partiją į asmeninę gerovę“, - komentavo N. Puteikis. delfi.lt/news/daily/lithuania/puteikis-apie-koalicija-klaipedoje-kiek-gavo-uz-toki-sprendima.d?id=80673639
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių