Prie valdžios slenksčio – kelto virėjas

Ir Klaipėdos savivaldybėje, ir miesto taryboje – pokyčiai. Juos lems vakar prašymą atleisti iš darbo parašęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Ir Klaipėdos savivaldybėje, ir miesto taryboje – pokyčiai. Juos lems vakar prašymą atleisti iš darbo parašęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Nors jis iš pareigų traukiasi savo noru ir bedarbiu netaps, jam vis tiek bus išmokėta daugiau nei 10 tūkst. litų išeitinė kompensacija.

Atleis prieš Kalėdas

V.Karmanovas prašymą atleisti iš darbo parašė, nes spalio pabaigoje laimėjo konkursą tapti savivaldybės valdomos bendrovės "Naujasis turgus" direktoriumi.

Juo jis pradės dirbti nuo kitų metų sausio 2 d., todėl dar šiemet turi būti atleistas iš einamų pareigų.

"Aišku, šioks toks jaudulys yra, juk vis dėlto naujas darbas, nauja komanda. Juokauju, kad Arklio metais pradėsiu arti turguje", – šypsojosi V.Karmanovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postas yra politinio pasitikėjimo – į pareigas priimama ir iš jų atleidžiama miesto tarybos sprendimu.

Todėl V.Karmanovas prašymą atleisti iš darbo parašė Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui, kuris turi įpareigoti savivaldybės administraciją pradėti rengti miesto tarybos sprendimo dėl pavaduotojo atleidimo projektą.

Numatoma, jog V.Karmanovas iš pareigų turėtų būti atleistas gruodžio 18 d. vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.

Jis neslėpė, kad jam priklauso ir dviejų mėnesio atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija, o tai yra daugiau nei 10 tūkst. litų. "Įstatymas numato, kad tokia išeitinė kompensacija politinio pasitikėjimo asmenims priklauso. Ar neketinu jos atsisakyti? Palaukime miesto tarybos posėdžio, galbūt manęs dar net neatleis", – nuo tiesaus atsakymo išsisuko V.Karmanovas.

Paskirs naują

Planuojama, kad per tą patį posėdį gruodžio 18 d. turėtų būti paskirtas ir naujas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas. Šis postas, remiantis koalicijos sutartimi, priklauso Rusų aljansui. Partija yra numačiusi į jį deleguoti dabar miesto tarybos nario mandatą turintį Aleksandrą Michailovą.

Jis "Klaipėdai" yra sakęs, kad jei tik partija jį į šias pareigas deleguos, jis tikrai neatsisakys jų eiti – reikia tik miesto tarybos pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karmanovo negerbėjas

karmanovo negerbėjas portretas
Paskaičius komentarus pasijunti labai pakylėtas - jau kiek daug pas mus yra nevirėjų, nevairuotojų, nedarbininkų, o tikrų grynakraujų aristokratų-inteligentų, kurie aišku, žymiai geriau sugebėtų vairuoti valstybę. Norėčiau paklausti gerbiamo nusmurgusio-inteligento komentatoriaus - ar labai tamstai svarbu, kokios profesijos atstovas "nupjovė" pensijas ir algas, išgujo iš lietuvos darbingo amžiaus žmones, ir šiaip sulindo į užpakalį europai ir ne tik? Visiškai nežinau karmanovo, bet spręsti apie žmogų pagal jo profesiją o ne pagal darbus gali tik dvasios ubagas.

to Noja

to Noja portretas
Valdyti gali betkas. Tik klausymas KAIP?

Noja

Noja portretas
Juk ir Leninas sake, jog valstybe gali valdyti ir melzeja, tai miesta virejas valdyti gali irgi....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių