Prie Žvejų rūmų – nuovažos neįgaliesiems

Netrukus patekti į Žvejų rūmus neįgaliesiems taps kur kas paprasčiau. Prie pastato įėjimo įrengiamos stacionarios nuovažos. Darbus planuojama užbaigti savaitės pabaigoje.

Šiuo metu prie Žvejų rūmų vyksta baigiamieji pandusų montavimo darbai. Du nauji įrenginiai atsirado prie pat pastato durų ir tolėliau, kur driekiasi laiptai.

"Esant reikalui, pastatydavome nešiojamą pandusą, dabar jis bus stacionarus. Žmonės jau prieš dvejus metus buvo išreiškę tokį pageidavimą, bet vis rasdavome, kaip svarbiau panaudoti pinigus. Tai iškaba nešviečia, tai vėjas kiaurai langus pučia, taip pat reikėjo apšiltinti sienas. Labai lengva dirbti, kai pastatas yra rekonstruotas, o mūsų situacija – kiek kitokia", – kalbėjo Žvejų rūmų vadovas Alvydas Juozas Lenkauskas.

Šis patogumas neįgaliesiems nėra pigus. Įrengti nuovažą atsiėjo apie 6–7 tūkst. eurų. Ateityje dar tiek pat žadama surinkti pastato vidaus dailinimui.

Dalį išlaidų – 4 tūkst. eurų skyrė miesto savivaldybė, likusi suma atseikėta iš Žvejų rūmų biudžeto.

Tiesa, baiminamasi, kad ilgapirščiai nepavogtų, o dviratininkai nesulaužytų statinio. "Įrengsime kitą, jei sulaužys", – šyptelėjo A.Lenkauskas ir pridūrė, kad ši kultūrinė įstaiga nuolat tvarkoma.

"Kai rūmai dideli, visokių bėdų atsiranda. Sienas pirmojo aukšto fojė perdažėme, vidaus duris tvarkėme, rudenį keisime lubas, skirsime dėmesį akliesiems. Bus specialiai pažymėti laiptai, durys", – vardijo pašnekovas.

Taip pat pokyčių sulaukė Žvejų rūmų prižiūrimi Bendruomenės namai Debreceno gatvėje bei Klaipėdos vasaros estrada.

"Estradoje sutvarkėme suolus, Bendruomenės namuose įrengtas lauko apšvietimas, pasirūpinome garso aparatūra. Prakaituodami dirbame, nesėdime nuleidę rankų", – optimistiškai kalbėjo vadovas.

Į Žvejų rūmus dėl rekonstrukcijos darbų netrukus persikels Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvas. Todėl esą būtina tinkamai paruošti pagrindinę didžiosios salės sceną bei dekoracijų pristatymo patalpą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktokas miestietis

piktokas miestietis portretas
Ir reikia sugebeti toki griozda padeti ant betono uz niekingus kazkokius 7 tukstancius euru!arba 24 tukst. litu!? Grynas pinigu svaistymas, nekompetencija ir pan.

griozdai

griozdai portretas
Baisiai atrodo, kaip po karo, kazin ka masto miesto dailininkas ar krastovaizdzio specialistas???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių