Prieglaudoje beglobiams gyvūnams ankšta

Likimo valiai palikti šunys ir katės savo antrojo šanso laukia laikinuose namuose – gyvūnų prieglaudose. Uostamiestyje šiuo metu veikia tik viena tokia įstaiga, kurioje visiems miesto beglobiams keturkojams vietos neužtenka.

Likimo valiai palikti šunys ir katės savo antrojo šanso laukia laikinuose namuose – gyvūnų prieglaudose. Uostamiestyje šiuo metu veikia tik viena tokia įstaiga, kurioje visiems miesto beglobiams keturkojams vietos neužtenka.

Visi narvai perpildyti

Gyvūnų globos namų "5 pėdutės" savanorė Simona Šakinytė teigė, kad prieglaudoje yra gyvūnų perteklius. Dabar laikinuose namuose gyvena apie 30 šunelių ir 20 katinų.
Esą didelis gyvūnų antplūdis čia prasidėjo tada, kai baigėsi savivaldybės sutartis su įmone, buvusia atsakinga už beglobių gyvūnų priežiūrą Klaipėdoje. Išrinkti naujai įmonei buvo paskelbtas konkursas, tačiau nugalėtojas dar neaiškus.
Kaip aiškino S.Šakinytė, „5 pėdutės“ neprivalo priimti visų beglobių gyvūnų. „Gyvūną priimame tik tada, kai prieglaudoje yra laisvų vietų “,– kalbėjo S.Šakinytė.

Prašo priimti atgal

Prieglauda sulaukia nemažai klaipėdiečių skambučių dėl išmestų katinų ar šunų. Pasitaiko ir tokių žmonių, kurie patys į prieglaudą atveža jiems nereikalingus gyvūnėlius, tačiau pasirodo esantys geraširdžiai keturkojų mylėtojai.

„Į prieglaudą atvykusi moteris atvežė baltą katiną, kuris jai sukėlė problemų. Pasirašinėdama reikalingus perdavimo dokumentus, moteris susijaudino išvydusi gyvūnus narvuose. Tai atrodė gana keista iš jos pusės: savo gyvūną atiduoda į prieglaudą, o dėl kitų čia esančių verkia“, – stebėjosi savanorė.
Kol vieni stengiasi atsikratyti, kiti ieško naujo draugo, pažadėdami, kad juo bus tinkamai pasirūpinta. Tačiau, pasak S.Šakinytės, pasitaiko ir melo. "Pasižadama gerai rūpintis augintiniu, tačiau vėliau išaiškėja, kad šunys laikomi voljere ar pririšti prie būdos“, – atviravo pašnekovė
Gyvūnus ypač noriai globoti pasiima jaunuoliai, bet ne visi yra pakankamai subrendę šiam žingsniui.
„Anksčiau atiduodavome gyvūnėlius asmenims nuo 18 metų, tačiau praktika parodė, kad ne visada viską lemia amžius“, – pasakojo savanorė. Anot moters, kai net ir suaugę vaikai gyvena kartu su tėvais, kurie nėra linkę auginti gyvūno, kartais tenka spręsti keblias situacijas. "Skambindavo pasipiktinę tėvai ir prašydavo atsiimti gyvūnėlius atgal", – prisiminė S.Šakinytė.

Namai – zoosodas

Per dieną „5 pėdutės“ sulaukia iki dešimties norinčiųjų prisijaukinti keturkojį draugą, tačiau tik keturi prieglaudą palieka kartu su laimingu gyvūnu.
S.Šakinytė pati augina šunį iš prieglaudos. Ji pasidalijo savo džiaugsmu ir atskleidė, kad namuose dar laukia ir kiti gyvūnėliai. Moteris užsiima laikinąja globa, taip stengdamasi padėti išspręsti perpildytos prieglaudos problemą. Be savo augintinio, S.Šakinytė namuose augina dar porą šuniukų ir kačiukų.
Prieglaudoje, be Simonos, dirba dar keli savanoriai, tačiau trūksta profesionalų, kurie užtikrintų visavertę gyvūnų priežiūrą. Anot S.Šakinytės, prieglaudai trūksta ir finansavimo, o visai neseniai iš vienos parduotuvės buvo pavogta aukų dėžutė.
Kiekvieną dieną į prieglaudą patenka vidutiniškai 2 gyvūnėliai. Per mėnesį 34 gyvūnai suranda naujus namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas portretas
Galetu kuo daugiau zmoniu priglausti katinelius,tai nebutu benamiu.Be to,kattinai labai valo energetiskai namus.Kas turi bent viena katina,zino,kad gyvenimas daug mielesnis,kai katinas salia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių