Priėmimas į uostamiesčio mokyklas: stoti į eilę – paryčiais

Moksleivių priėmimas į uostamiesčio mokyklas prasidėjo milžiniškomis eilėmis ir priekaištais valdininkams. Kai kurie tėvai prie įstaigų durų stojo budėti jau naktį – apie 3.30 val. Klaipėdiečiai piktinosi, kad situacija – nenormali ir nesupranta, kodėl nėra elektroninės registravimo sistemos.

Laukė puspenktos valandos

Priėmimas į uostamiesčio bendrojo ugdymo mokyklas kitiems mokslo metams startavo vakar. Tėvai prašymus gali pateikti atvykę į ugdymo įstaigą arba registruotu laišku.

14–18 metų amžiaus asmenys pateikti prašymus patys, turėdami vieno iš tėvų, globėjų ar rūpintojų rašytinį sutikimą.

Vakar prie kai kurių uostamiesčio mokyklų durų susidarė milžiniškos eilės. Sudėtingiausia situacija buvo prie S.Dacho ir "Verdenės" progimnazijų.

Nors prašymai buvo priimami nuo 8 val., tėvai prie įstaigų durų pradėjo laukti pusę keturių ryto, nors oras nelepino. Apie 7.30 val. čia jau buvo susidariusios ilgiausios eilės.

Tėvai net buvo susidarę sąrašus, kad būtų aišku, kas atėjo pirmiau, ir, remdamiesi jais, nešė prašymus.

Klaipėdiečiai piktinosi, kad tokia situacija nenormali, ir reiškė nepasitenkinimą, kad nėra įdiegtos elektroninės sistemos vaiką užregistruoti į mokyklą.

"Užuot čia stovėję, galėtume tai padaryti iš namų. Bent sėdėtume šiltai", – piktinosi tėvai.

Kai kuriems užkliuvo, kad nauja priėmimo į mokyklas tvarką miesto taryba priėmė paskutinę minutę – gruodžio 22-ąją, kai iki paties priėmimo liko dvi savaitės. Neužteko laiko su ja susipažinti.

Tėvams dalijo numerius

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, iš anksto prognozuota, kad sunkiausia bus suvaldyti gyventojų srautus ugdymo įstaigose, esančiuose šiaurinėje miesto dalyje, ir tai esą nieko keisto. Ažiotažas kilo, nes trūksta mokyklų.

"Kol nepastatys naujos, kuri suplanuota, tol situacija nesikeis. Šiaurinėje miesto dalyje vyksta statybos, kuriasi jaunos šeimos. O mokyklos – ne guminės. Dėl to ir kyla ažiotažas. Galima organizuoti antrą pamainą, bet tėvai nenori", – dėstė vedėja.

L.Prižgintienė spėjo, jog vakar ryte daugiausiai tėvų ėjo į tas įstaigas, kur labiausiai norėtų, kad mokytųsi vaikas.

Pasak vedėjos, iš anksto tartasi, kaip sklandžiau aptarnauti gyventojus, išlaikyti teisingumo principą.

"Sutarėme, jog daugelis įstaigų pasigamins numerius ir dalins laukiantiesiems, kad atėję pirmiau neliktų nuskriausti ir patektų pirmiau", – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
O aš eilėse nestovėsiu. Palauksiu kol ateis patys pakviesti vaikus į mokyklą. Kiek galėsiu mokinsiu pats. Meluoti, vogti jau išmokiau. Narkotikus naudoti išmoks patys.

Liberalas Simonas Gentvilas

Liberalas Simonas Gentvilas  portretas
Suskaiciavo ,kad Tauralaukyje gyvena 11 vaiku .Va cia tai liberalai, su tokiais matematiniais sugebejimais .Galima pamanyt, kad vieni ju geria ,o kiti dezutes renka .O Bastionu tiltas tai Benderio fantazijos Maskva -Vasiuki.

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Na,tikrai nesąmonės gaunasi...Šiaurinėj miesto daly mokyklos nestatomos,o dar norisi prisijungti prie miesto aplinkinius kaimus kaimelius.Aš jau seniai matau p.Laužikienės netoliaregiškumą,o visumoje ir pačios Savivaldybės abejingumą ar pasyvumą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių